Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suprafaţa cultivată cu floarea soarelui în această primăvară, în județul Olt, similară cu cea de anul trecut

agora.md
floarea soarelui

Suprafaţa cultivată cu floarea soarelui în judeţul Olt în această primăvară este similară cu cea de anul trecut, însă mai mică faţă de anul 2020, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

"Până acum a fost însămânţată cu floarea soarelui o suprafaţă de 85.000 de hectare şi în câteva zile se vor încheia însămânţările la floarea soarelui", a precizat, pentru AGERPRES, Gabriela Andronie.

Directorul DAJ Olt a menţionat că fermierii sunt în plină campanie de însămânţări la porumb, până acum fiind însămânţate cu porumb 45.000 de hectare, reprezentând circa jumătate din suprafaţa planificată.

În anul precedent, în judeţul Olt au fost cultivate cu floarea soarelui 86.300 de hectare, iar cu porumb 92.000 de hectare, producţia medie obţinută fiind de 2.400 kilograme la hectar la floarea soarelui şi 4.000 de kilograme la hectar la porumb.

Până anul trecut, suprafaţa cultivată cu floarea soarelui în judeţul Olt depăşea 90.000 de hectare, însă a scăzut în urma secetei din 2020, când culturile de floarea soarelui au fost printre cele mai afectate şi producţia medie la hectar a fost de 1.700 de kilograme, nemulţumitoare pentru fermieri.

Totodată, în ultimii doi ani au scăzut şi suprafeţele cultivate cu rapiţă în judeţ, anul trecut fiind de numai 11.500 de hectare, în scădere faţă de anul trecut cu 3.000 de hectare şi mult mai mică faţă de anii 2018 - 2019, când au fost înfiinţate culturi de rapiţă pe suprafeţe de peste 25.000 de hectare.

Cele mai multe dintre terenurile agricole din judeţul Olt sunt cultivate cu cereale, în special cu grâu, în acest an suprafaţa cultivată cu grâu fiind de aproape 130.000 de hectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.