Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supriză pentru copii de Moș Nicolae: Spactacol anulat de două ori, prezentat acum online

Mos Nicolae

Un spectacol pentru copii pregătit din starea de urgență de la începutul anului și anulat de două ori din cauza restricțiilor va fi prezentat de Moș Nicolae online. Povestea lui Hermann, un băiețel care vrea să rămână un copil visător și jucăuș, va fi prezentată de Teatrul Gong sâmbătă și duminică, anunță MEDIAFAX.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie, de la ora 19:00, pentru prima dată la public, spectacolul „Hermann visează” în regia Elizei Păuna.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță anchete de amploare la nivel european! Interviu în presa internațională: ‘Am sprijinul altor procurori europeni’

Spectacolul va fi disponibil gratuit, pe pagina de Facebook a teatrului.

„Pregătit în timpul stării de urgență de la începutul anului și anulat de două ori în urma restricțiilor sanitare, am decis în cele din urmă să prezentăm spectacolul în format digital ca un cadou de Moș Nicolae, pentru toți copiii. Spectacolul acesta se constituie ca o declarație urbană de dragoste adusă Sibiului, marcând cu gingășie farmecul orașului prin casele cu ochi, Piața Mare, Brukenthal sau desenele lui Dan Perjovschi. Sărbătorind patrimoniul cultural local, producția imaginată de tânăra visătoare Eliza Păuna reușește să încânte publicul de orice vârste prin puterea creatoare a dialogului dintre generații”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Hermann este un băiețel ca oricare altul. Are numai 8 ani și are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: școala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă și este dojenit permanent de părinți și profesori fiindcă toți vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână același copil visător și jucăuș. Imaginația este una dintre super-calitățile lui Hermann, astfel, un drum banal spre școală devine o aventură în care Hermann este eroul care îi salvează pe părinți, profesori și chiar întregul oraș.

„Am ales povestea lui Hermann din nevoia mea personală de a sta de vorbă cu copilul din mine, copilul aflat într-un morman de griji și pe care îmi doresc să-l ascult cu atenție și să-l contrazic cu blândețe. Textul lui Daniel Chirilă are dinamica și inteligența necesară pentru a le vorbi copiilor despre temerile lor față de responsabilități, despre schimbare, despre valoarea timpului, despre necesitatea dialogului cu părinții și cu profesorii într-un mod tandru și cu mult umor. Astfel, povestea lui Hermann devine povestea fiecăruia dintre noi, deoarece spectacolul oferă șansa întâlnirii copilului cu adultul”, a declarat Eliza Păuna în timpul repetițiilor.

Citește și: Cine sunt candidații la funcția de premier. Posibile evoluții după alegerile parlamentare

Pasional și jucăuș, Charlie Fălămaș articulează această călătorie prin muzica sa, alături de actorii Raluca Răduca, Adrian Prohaska și Lucia Barbu, ce redau bucuria teatrului de animație printr-un joc exaltant și tehnic. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția scenografului Romulus Boicu, ce susține imaginarul poveștii într-o construcție versatilă, cu precizia unei științe a visului.

Spectacolul are o durată de aproximativ 55 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.