Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ de PROPORȚII în raportul MCV pentru România. Ce spune Comisia Europeană

Ultima Ora breaking news

Pentru prima dată după zece ani, raportul  Mecanismului de Verificare și Cooperare, redactat anual de Comisia Europeană, menționează reforme „ireversibile” în cazul României. Pentru ca monitorizarea să fie ridicată, nu era necesar doar ca reformele să fie durabile, ceea ce se spune de doi ani, ci și ireversibile, informează RFI.

„În cei 10 ani care au trecut de când România este membră a UE şi a întreprins reformele din cadrul MCV, aceasta a făcut progrese majore. Tendinţa pozitivă a României şi a românilor de a lupta împotriva corupţiei şi de a apăra independenţa sistemului judiciar care a fost constatată în ultimii trei ani, a continuat şi în ultimul an. Dinamica creată până în prezent permite reorientarea eforturilor către principalele măsuri rămase care trebuie luate pentru îndeplinirea obiectivelor MCV şi, în consecinţă, pentru încheierea acestui proces important în timpul mandatului actualei Comisii, în conformitate cu obiectivul stabilit de preşedintele Juncker. Celeritatea acestui proces depinde de rapiditatea cu care autorităţile române pot întreprinde măsurile rămase într-un mod ireversibil, care să nu pună sub semnul întrebării progresele înregistrate până în prezent. Sper că în 2017 vom vedea celeritatea, determinarea şi garanţiile interne necesare pentru a duce la bun sfârşit reformele necesare şi pentru a asigura ireversibilitatea rezultatelor", a spus prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, la discutarea Raportului MCV privind România, potrivit news.ro.

Recomandările din acest an, cuprinse în raportul care va fi publicat astăzi la ora prânzului, merg în direcția ridicării monitorizării. Ele vizează cele patru jaloane stabilite pentru România: combaterea corupției la nivel înalt și a micii corupții, reforma justiției si buna funcționare a ANI.

Dodon, MESAJ DUR către Iohannis: 'Eu nu i-am spus de ce nu-l pune pe Dragnea prim-ministru'

Elena Udrea, reacție FURIBUNDĂ: Un om a murit pentru că nu a vrut să mintă și să mă denunțe

MCV, introdus în 2007 în parte pentru a le întârzia României și Bulgariei accesul la Spațiul Schengen, este instrumentul prin care Olanda și Germania, în special, măsoară capacitatea Bucureștiului și a Sofiei de a intra în spațiul liberei circulații.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.