Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză în Bulgaria - Proprietarul stațiunii de schi Bansko este o legendă a schiului alpin

partie

Luxemburghezul Marc Girardelli, o fostă legendă a skiului alpin, a provocat marţi o surpriză când a anunţat că el deţine staţiunea de schi Bansko din Bulgaria, care a devenit o etapă obişnuită a Cupei Mondiale, şi al cărui proprietar nu a fost dezvăluit până acum, transmite AFP preluată de Agerpres.

Marc Girardelli, câştigător de cinci ori al Cupei Mondiale, în 1985, 1986, 1989, 1991 şi 1993, a informat că în urmă cu doi ani a achiziţionat societatea Ulen care gestionează staţiunea de ski din sud-vestul Bulgariei, care între timp a devenit cea mai mare din Balcani.

"Am achiziţionat societatea Ulen în 2016. Ea aparţinea unui fond de investiţii, iar eu am achiziţionat-o de la acest fond", a declarat Marc Girardelli pentru postul de televiziune bulgar Nova, fără a oferi însă alte detalii din motive din 'confidenţialitate'.

Girardelli, a prezentat luni Guvernului de la Sofia documentele care atestă că deţine fondul Tax services Ltd, o societate înregistrată în Insulele Virgine, care controlează societatea Ulen, a precizat la rândul său Ministerul bulgar al Mediului.

Dezvoltarea spectaculoasă a staţiunii de ski Bansko după anul 2000 la iniţiativa societăţii Ulen a generat şi generează în continuare critici din partea organizaţiilor pentru protecţia mediului, care denunţă distrugerea mediului şi lipsa de transparenţă cu privire la modul în care est gestionată staţiunea.

Girardelli, în vârstă de 55 de ani, a dezvăluit marţi că a achiziţionat staţiunea de ski Bansko la un preţ interesant. "Circulau multe zvonuri negative cu privire la Bansko, ceea ce a obligat fondul de investiţii să o vândă", a precizat Girardelli.

Anunţul făcut de fostul star al schiului alpin, care de altfel este şi cetăţean de onoare al Bansko, intervine într-un moment în care societatea Ulen se luptă să construiască o a doua telecabină şi să crească accesul pe pistele de schi din Bansko, frecventate în fiecare sezon de aproximativ 150.000 de vizitatori.

"Avem interesul să dezvoltăm cel mai bun domeniu de schi din Europa de Est. Încercăm de zece ani să construim o a doua telecabină şi nu reuşim" a spus Girardelli.

Cu pistele sale cu o lungime de 75 de kilometri, Bansko se confruntă cu cozi record în vârf de sezon, capacitatea orară a actualei telecabine fiind limitată la 2.200 de persoane

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.