Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în documente oficiale: Când a apărut 'Binomul' SRI-DNA

puterea.ro
dna sri

"Binomul DNA-SRI" - este o sintagmă intrată în mentalul colectiv în ultimii doi ani. Presupusul "inventator" al formulei care descrie colaborarea între SRI şi DNA era jurnalistul Ion Cristoiu. Binomul apare însă într-un document oficial al SRI înainte ca termenul să fie lansat de Cristoiu. Descoperirea a fost făcută de jurnalistul Dan Andronic, în raportul de activitate al SRI pe anul 2013.

„Principalele activități de cooperare s-au realizat pe relația cu Ministerul public, MAI, SIE, MApN, SPP și Ministerul Justiției. Binomul instituțional Ministerul Public-SRI a funcționat și în 2013 la parametri optimi, fapt reflectat în dinamica rezultatelor atât din perspectiva cunoașterii, prevenirii și combaterii amenințărilor la adresa siguranței naționale, și din punctul de vedere al instrucției penale”, se arată în raportul SRI pe 2013, potrivit evz.ro.

Vezi şi: SURSE - Se complică lucrurile la PNL: jocurile care aruncă în aer partidul

Vezi şi: Liviu Dragnea, scenariu BOMBĂ despre Victor Ponta: cine îl manevrează și ce urmărește

"Stop! Cum adică BINOMUL INSTITUȚIONAL? Deci în 2013 exista o cooperare la nivel instituțional între SRI și Parchetul General, DIICOT și DNA, instituțiile ce sunt reunite sub titulatura Ministerului Public, care se reflecta (și) în PLANUL INSTRUCȚIEI PENALE? Adică în rechizitorii, probe, dosare penale, cazuri în instanță. Păi nu începem să vedem mai clar declarația generalului SRI Dumitru Dumbravă care ne povestea cum urmărește SRI un dosar din faza de instrumentare până la condamnare? Aveau toate mijloacele, nu-i așa? Mai mult, BINOMUL a funcționat în parametrii optimi în 2013 ca și în 2012.

Păi, parcă nici nu exista așa ceva…

Ion Cristoiu trebuie să fie foarte dezamăgit. Va dispărea din cărțile de istorie categoria creatori, pentru că termenul de BINOM SRI - DNA trebuie pus sub semnătura autorului anonim al Raportului de Activitate al SRI pe 2013.

Numai să nu credeți că lucrurile se opresc aici, cercetarea atentă a tuturor rapoartelor SRI scoate la lumină amănunte nebănuite!

În Raportul SRI din 2008 scrie negru pe alb:

„Contribuţia adusă de Serviciu la îndeplinirea responsabilităţilor organismelor de cercetare şi urmărire penală s-a materializat în:

- punerea la dispoziţia organelor Ministerului Public a unor date şi informaţii neprelucrate care au stat la baza sesizărilor/ informărilor SRI;

- transmiterea – la solicitare – către organele de urmărire penală a unor date şi informaţii cu privire la persoane implicate în activităţi infracţionale;

- soluţionarea, la cererea organelor judiciare, a solicitărilor de declasificare a unor documente / informaţii;

- participarea, în cadrul echipelor operative mixte constituite cu parchetele, la analize comune cu procurorii;

- punerea la dispoziţie a rezultatelor constatărilor ştiinţifice şi expertizelor;

- soluţionarea cererilor de transmitere către organele judiciare a unor date, informaţii şi documente referitoare la foste şi actuale cadre ale Serviciului Român de Informaţii, implicate în dosare penale.”

Altă bombă! Deci într-un document oficial al SRI se spune că ofițeri de informații participau în ECHIPE OPERATIVE MIXTE LA ANALIZE COMUNE CU PROCURORII!

Ceea ce neagă DNA și Parchetul de luni de zile se întâmplă (cel puțin) din 2008 încoace.

Cât de mare este minciuna care ni se servește zilele astea? Uriașă aș putea spune!", mai scrie Dan Andronic pe evz.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.