Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se complică lucrurile la PNL: jocurile care aruncă în aer partidul

portalsm.ro
sah

PNL este asemeni unui butoi cu presiune. În ultimele două zile, am avut situații extrem de tensionate în două filiale mari, Constanța și Dolj, acolo unde au avut loc alegeri interne care s-au lăsat cu sânge pe pereți în urma bătăliei dintre contracandidați.

Citește și: Jocuri subterane în PNL: Predoiu, atac VIOLENT la Orban

Citește și: Crapă nervii în PNL: SCANDAL uriaș la alegerile interne

Citește și: Victor Ponta lămurește ENIGMA: explică de ce îl atacă pe Liviu Dragnea

Surse din PNL ne-au explicat că aceste situații nu sunt singulare și există probabilitate foarte mare ca aceste scandaluri să se extindă și la restul organizațiilor județene, în momentul în care vor fi demarate alegerile interne.

Conform surselor noastre, problema nu este doar una cu iz local, ci are implicații la nivel național. În acest moment, lupta între vechiul PDL și vechiul PNL este una foarte strânsă și contează cine se impune în fiecare organizație.

La Congresul PNL fiecare filială își va trimite delegați și tocmai din acest motiv este această bătălie pentru puterea din teritoriu. În funcție de cine devine liderul filialei, acela își va aduce apropiații la Congres și aceștia vor vota cu omul pe care îl susține liderul. La rândul său, liderul are înțelegeri cu unul dintre candidații la Congres pentru o viitoare funcție în partid.

Teoretic, avantaj ar avea cei din vechiul PNL care domină raportul de forțe. Practic, vechiul PNL își va împărți la doi această forță, pentru că ar putea trimite doi candidați în cursă la Congres, pe Ludovic Orban și Cristian Bușoi. Dacă Orban are sprijinul vechilor lideri ai PNL, Cristian Bușoi va avea sprijinul liderilor din noua generație, dar și sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

De partea cealaltă, din partea vechiului PDL va candida Cătălin Predoiu. Acesta are o problemă în a-și atrage sprijinul tuturor filialelor conduse de vechiul PDL și de aceea a început un tur național, în încercarea de a-i aduna pe aceștia la un loc. Predoiu a primit binecuvântarea lui Vasile Blaga, la o întâlnire de taină a vechiului PDL, de la Ogrezeni, dar se pare că acest atu nu-i este suficient.

Pe măsură ce ne apropiem de Congres, spiritele în PNL vor fi și mai încinse și fiecare lider de filială va încerca să își joace cărțile cât mai bine, în așa fel încât să fie cât mai bine poziționat după Congresul din vară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.