Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în Franța: Un ministru implicat într-o anchetă a PĂRĂSIT guvernul la cererea lui Macron

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a cerut lui Richard Ferrand, ministru implicat într-o afacere imobiliară, să părăsească guvernul pentru "a candida la preşedinţia grupului" partidului prezidenţial din Adunarea Naţională, au făcut cunoscut luni surse concordante, scrie AFP.

Colaboratori ai lui Richard Ferrand, un apropiat al şefului statului, au "confirmat" că ministrul a "acceptat" această propunere.

Citește și: Noi detalii despre autorul atacului de lângă moscheea din Londra: Ce a anunțat poliția

Vizat de o anchetă preliminară a justiţiei, el a rămas numai o lună în fruntea Ministerului Coeziunii Teritoriilor.

Plecarea sa a avut în loc în contextul demisiei guvernului, prezentată luni de premierul Edouard Philippe, cum este tradiţia la o zi după alegerile parlamentare. Imediat numit din nou în funcţie de preşedintele Emmanuel Macron, Edouard Philippe a primit misiunea alcătuirii unei noi echipe guvernamentale până miercuri seară.

Întrebat de AFP, anturajul preşedintelui Macron a dat asigurări că Richard Ferrand nu este sancţionat pentru problemele sale cu justiţia care a demarat o anchetă după ce revista satirică Le Canard enchaîné a publicat la sfârşitul lui mai a unui articol.

Revista a dezvăluit că în 2011, organizaţia non-profit Mutuelles de Bretagne, condusă la acea dată de Richard Ferrand, a decis să închirieze localurile comerciale aparţinând companiei.

Plecarea sa din guvern "nu este deloc legată de aceste afaceri", a insistat anturajul şefului statului. "Preşedintele doreşte ca Richard Ferrand să preia conducerea grupului, pentru că este un om de încredere şi eficient", a declarat aceaşi sursă, potrivit Agerpres.

Citește și: Anunț pentru românii din Marea Britanie: S-au fixat priorităţile şi calendarul negocierilor Brexit

După victoria netă la parlamentarele de duminică, mişcarea prezidenţială La République en Marche va fi cel mai mare grup din Adunare cu 308 deputaţi, printre care numeroşi novici.

Parlamentar cu experienţă, Richard Ferrand, fost socialist care i s-a alăturat a aderat de la început lui Emmanuel Macron, a fost reales duminică deputat în circumscripţia sa din Bretania cu peste 56% din voturi, în pofida afacerii care îl vizează.

În mai puţin de trei ani, el a devenit uunl dintre oamenii de încredere ai lui Emmanuel Macron, ocupându-se de organizarea noului său partid şi însoţindu-i ascensiunea politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.