Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ la MJ: Oana Schmidt-Hăineală, fost preşedinte CSM, pleacă din minister

vocea.biz
oana schmidt-haineala

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, solicită încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei. Secţia pentru procurori a CSM va decide în şedinţa de joi, 20 decembrie, dacă aprobă solicitarea.

Oana Schmidt-Hăineală este şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei.  Contactată de STIRIPESURSE.RO, Oana Schmidt-Hăineală nu a dorit să comenteze aspecte legate de motivele cererii de încetare a detaşării. Plecarea acesteia din minister vine în contextul în care se discută despre posibilitatea ca ministrul Justiţiei să fie iniţiatorul unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

Oana Schmidt-Hăineală a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în mandatul ministrulu Florin Iordache. Aceasta a fost revocată de la M.J. în 2017, în contextul scandalului OUG 13, la cererea procurorului general Augustin Lazăr. În luna iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în primă instanţă, obligarea Consiliului Superior al Magistraturii la plata a 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală pentru că i-a fost revocată abuziv detaşarea la Ministerul Justiţiei.

În luna septembrie, STIRIPESURSE.RO a dezvăluit că DNA i-a deschis un dosar Oanei Schmidt-Hăineală chiar în perioada în care aceasta era preşedintele CSM. Se întâmpla imediat după instalarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. Astfel, DNA s-a sesizat din oficiu în 2013, pentru un presupus abuz în serviciu, a ținut cauza deschisă peste cinci ani, situaţie care a blocat acceasul Oanei Schmidt-Hăineală la funcţii de conducere în sistem. Apoi, în vara anului 2018, dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

CITEȘTE ȘI: Toţi şoferii trebuie să ştie: Cum ţii rugina departe de maşină în sezonul rece .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.