Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză la Palatul Bukingham - Regina Elisabeta a II-a și-a ales succesorul

NBC News
regina elisabeta 2

Regina Elizabeth a Marii Britanii a început să facă aranjamentele necesare pentru ca prințul Charles să devină prinț regent peste trei ani, când aceasta va împlini vârsta de 95 de ani, a declarat Robert Jobson, expert în chestiuni regale, relatează publicația Daily Mail, preluată de mediafax.

Conform lui Jobson, decizia reginei de a preda conducerea fiului său înainte ca aceasta să moară are scopul de a „sprijini instituția monarhică”.

„În cazul în care regina va muri sau se va îmbolnăvi, dorește să se asigure că moștenitorul său este pregătit să preia conducerea”, a declarat Jobson.

Citeste si Parchetul General, INFORMAȚII noi despre ancheta în care se investighează acordarea asistenței medicale la Colectiv: Verificări privind infecțiile nosocomiale

Astfel, începând cu anul 2021, prințul Charles va deveni prinț regent până la moartea reginei, când va fi încoronat rege.

Starea de sănătate a reginei este bună și cel mai probabil va deveni centenară, ca mama sa, dar experții în chestiuni regale consideră că decizia are scopul de „a asigura o succesiune la tron cât mai simplă”.

Prințul Charles a preluat în ultimii ani multe dintre îndatoririle reginei, în special vizitele acesteia peste mări. De asemenea, prințul lucrează 14 ore pe zi și onorează peste 600 de angajamente pe an.

Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 92 de ani, este cel mai în vârstă monarh din lume.

În septembrie 2015, regina Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron în anul 1952, la vârsta de 25 de ani, într-o perioadă în care Marea Britanie nu îşi revenise încă de pe urma distrugerilor produse de Al Doilea Război Mondial, a intrat în istorie, devenind monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului britanic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.