Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză mare în PSD - Dăncilă rămâne președintele partidului până în 2023?

Inquam Viorica Dăncilă

Primarul general al Capitalei, vicepreședintele PSD Gabriela Firea, a declarat, duminică seara, la Antena 3, că nu crede că o să-i ceară cineva demisia Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD după alegerile prezidențiale și că aceasta mai are „ani de mandat” în fruntea partidului. Afirmațiile lui Firea vin în contextul în care toți liderii PSD care au candidat la prezidențiale și au pierdut (Năstase, Geoană, Ponta) au pierdut ulterior șefia partidului. De asemenea, în PSD se discută neoficial de câteva luni de zile că este nevoie de un Congres PSD după prezidențiale în care să se scoată la concurs toate funcțiile de conducere, inclusiv cea de președinte.

Noi vom avea alegeri pentru preşedintele PSD peste nişte ani, avem un preşedinte în mandat. Şi nu cred că vom fi în acea situaţie în care să vină cineva să îi solicite demisia. Sunt convinsă că doamna Dăncilă va intra în turul doi”, a zis Firea la Antena 3.

Firea a negat că ar exista lideri social-democraţi care fac "un contra-joc" şi nu vor ca Dăncilă să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, astfel încât să poată fi schimbată ulterior de la conducerea PSD

"Au existat aceste scenarii prezentate în presă, dar din păcate pentru cei care au anunţat astfel de situaţii posibile, realitatea din teren contrazice. Şi vă spun şi de ce: în această campanie pentru alegerile prezidenţiale, atât liderii la vârf, membrii Comitetului Executiv şi ai Biroului Permanent, cât şi cei care au funcţii mai mici sau sunt simpli membri de partid au muncit cu toţii, nu au făcut blat cu PNL şi USR, nu au lăsat garda mai jos, în ideea: 'Haideţi să piardă doamna Dăncilă această cursă, pentru ca pe 25 noiembrie să ne adunăm la Kiseleff şi să ne luăm capetele unul celuilalt'. Nu s-a pus problema. Ne-am implicat cu toţii onest în campanie, pentru formaţiunea politică. Ar fi şi ruşinos din partea noastră: nu ne ţine nimeni cu forţa. Dacă nu ne mai place, putem să plecăm”, a precizat aceasta.

Vezi si: Victor Ponta a răbufnit: Devin dușmanul public nr. 1 pentru că mă țin de cuvânt? Nu votez guvernul Orban pentru că trecem din lac în puț .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.