Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză pe scena politică: Tăriceanu ar putea deveni coleg de partid cu adversarii de la USR

usr uniunea salvati romania

Aflați pe poziții interne diametral opuse, Călin Popescu Tăriceanu și parlamentarii USR ar putea ajunge colegi de partid european. Potrivit unor surse din partid, liderii USR pregătesc terenul pentru o aderare la ALDE, partidul european condus de belgianul Guy Verhofstadt, din care face pare și ALDE din România.

Vezi și: Dublu limbaj la PSD: Cum este răsplătit statul paralel. Bani grei de la buget în 2018

În perioada 1-3 decembrie, la Ambsterdam a avut loc al 38-lea congres ALDE (Alliance des démocrates et des libéraux pour l'Europe). La eveniment a participat și președintele USR, Dan Barna. Potrivit surselor din partid, USR caută în această perioadă să adere la o familie politică europeană, iar ALDE ar fi cea mai apropiată, ca ideologie, de ceea ce își propune conducerea partidului fondat de Nicușor Dan.

Conform uzanțelor, cu privire la prezența unui partid dintr-o țară anume la congresul ALDE ar trebui să fie consultat și partidul care este deja membru al familiei europene a liberalilor. O eventuală opoziție a partidului lui Tăriceanu față de o primire a USR în ALDE nu ar fi însă o chestiune nouă. Odată cu tranformarea PD în PDL și trecerea peste noapte de la stânga la dreapta spectrului politic, PNȚCD s-a opus acceptării PDL în Partidul Popular European. Acest lucru nu a împiedicat însă primirea fostului partid al lui Traian Băsescu în rândul popularilor europeni, din care mai fac parte în prezent PNL și UDMR.

Președintele USR, Dan Barna, a confirmat participarea la congresul ALDE, dar afirmă că decizia afilierii europene nu este una urgentă, urmând să fie luată înaintea europarlamentarelor din 2019. Formațiunea vizează aderarea la o familie politică europeană de centru-dreapta.

„Da, am participat la congresul ALDE. USR discută cu toate familiile europene din zona de centru-dreapta pentru a putea lua la momentul europarlamentarelor, prin decizia membrilor noștri, o decizie informată pe subiectul afilierii europene”, a declarat Dan Barna, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.