Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZA pregătită de PNL: Pe cine ar vrea liberalii comisar european dacă trece moţiunea de cenzură (surse)

informatia.net
semnul intrebarii

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat marţi ca România să-i propună pentru funcţia de comisar european pe Dan Nica şi Melania-Gabriela Ciot. PNL speră însă să strice planurile PSD. Dacă moţiunea de cenzură trece, liberalii au un alt nume pregătit pentru Comisia Europeană.

La vârful PNL se discută în această perioadă varianta ca, după moţiunea de cenzură, preşedintele Iohannis să iniţieze o consultare cu partidele şi să forţeze propunerea lui Emil Hurezeanu, actual ambasador în Germania, pentru funcţia de comisar european din partea României. Numele lui Hurezeanu este vehiculat şi ca variantă de prim-ministru pentru un guvern de tranziţie, până la alegerile parlamentare.

Acest scenariu depinde însă de multe variabile. În primul rând, condiţia esenţială este demiterea Guvernului Dăncilă prin moţiune de cenzură. Este important şi momentul în care Viorica Dăncilă va trimite propunerile la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, există presiuni ca propunerile să fie formulate doar după moţiunea de cenzură. Dacă vor fi trimise anterior unei eventuale căderi a Guvernului Dăncilă, propunerile vor putea fi înlocuite doar dacă sunt respinse de Ursula von der Leyen sau de Parlamentul European.

De profesie avocat, Emil Hurezeanu este scriitor şi jurnalist, ambasador al României în Germania, numit de preşedintele Iohannis în 2015. Înainte de Revoluţie a fost redactor și redactor-șef la Radio Europa Liberă, serviciul de limba română. A lucrat la mai multe publicaţii şi televiziuni din România. În postul diplomatic a plecat din postura de producător la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.