Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZE în alegerile primare din SUA. Favoriții înfrânți fără drept de apel/ VIDEO

election sua alegeri

Bernie Sanders a câştigat marţi primarele prezidenţiale democrate din Wisconsin, în timp ce Ted Cruz l-a bătut pe Donald Trump la republicani, potrivit estimărilor prezentate de posturile americane de televiziune, scrie AFP. 

Senatorul de Vermont Bernie Sanders a obţinut aproximativ 54% din voturi, faţă de 46% Hillary Clinton, potrivit estimărilor CNN. 

Ultimele primare şi reuniuni de alegători (caucus) i-au fost deosebit de favorabile lui Bernie Sanders, care a câştigat şase din şapte consultări în două săptămâni. El era favorit în sondajele realizate în Wisconsin, stat din regiunea Marilor Lacuri, unde a mai învins în statele învecinate Minnesota şi Michigan. 

Cei 86 de delegaţi democraţi vor fi repartizaţi proporţional între cei doi candidaţi. 

În tabăra republicanilor, senatorul ultraconservator de Texas Ted Cruz, erou al curentului Tea Party, l-a învins cu uşurinţă pe omul de afaceri Donald Trump cu 52% faţă de 31%, potrivit estimărilor CNN. 

Guvernatorul de Ohio, John Kasich, s-a clasat pe locul al treilea. 

Cei 42 de delegaţi republicani din Wisconsin vor fi repartizaţi învingătorului, în funcţie de rezultatul exact al primarelor. Victoria lui Ted Cruz nu îi permite să îl ajungă din urmă pe Donald Trump care dispune de un avans considerabil în cursa pentru învestitură. 

Rezultatele de marţi seară amână însă consacrarea omului de afaceri şi îl va împiedica probabil să atingă majoritatea absolută de 1.237 de delegaţi, care i-ar permite să obţină învestitura înainte de Convenţia naţională de la Cleveland, în iulie. 

Hillary Clinton şi Donald Trump sunt favoriţi pentru primarele din statul New York (19 aprilie), precum şi la cele din 26 aprilie organizate în cinci state, printre care Pennsylvania.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.