Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Bădălău a fost dat pe mâna DNA de ex-deputatul reabilitat după condamnare Dan Păsat - Filmul `interceptării` lui Bădălău duminică după-amiază

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
badalau

Surse judiciare afirmă pentru ȘTIRIPESURSE că Nicolae Bădălău ar fi fost dat pe mâna anchetatorilor DNA chiar de către cel căruia i-ar fi promis sume de bani pentru dirijarea unor contracte ale primăriei, în speță ex-deputat Dan Păsat.

Amintim că Dan Păsat a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru fapte de șantaj și corupție în anul 2013 într-un celebru caz al DNA.

Între timp fostul demnitar a fost reabilitat și ales primar al comunei Bucșani.

Sursele citate arată că la scurt timp după ce anchetatorii DNA se autosesizaseră cu privire la „obiceiurile„ lui Bădălău, pe ușa Direcției ar fi pășit benevol Dan Păsat, care ar fi scris un amplu denunț în care a povestit cu lux de amănunte cum cere Bădălău dirijare unor contracte către firme agreate de el.

Corupție la umbra funcției

Concret, potrivit referatului cu propunerea arestării preventive emis oficial de DNA și intrat în posesia STIRIPESURSE, reiese că Păsat ar fi povestit anchetatorilor DNA cum „inculpatul Bădălău Niculae, fost senator și fost președinte al Organizației Județene a PSD Giurgiu, în prezent vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României”.

De asemenea, a povestit Dan Păsat, „acesta (Bădălău - n.r) profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”.

„Apela„ la primăriile bogate...

„Conform denunțului, în acest context și în condițiile în care inculpatul Bădălău Niculae cunoștea că Primăria Bucșani obținuse finanțare în sumă de aproximativ 8.000.000 lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă în 3 localități ale comunei, în luna august 2022 l-a contactat pe primarul Dan Păsat și i-a solicitat să atribuie aceste lucrări uneia dintre firmele controlate de el, promițându-i că în schimb își va exercita influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane cu funcții de conducere din cadrul Companiei Naționale de Investiții în scopul de a le determina să aprobe finanțarea pentru lucrări de investiție în comuna Bușcani.

Mai mult, pentru a se asigura de câștigarea procedurii ce urma a fi organizată, inculpatul Bădălău Niculae a solicitat încheierea de către Primăria Bucșani a unui contract de consultanță cu firma controlată de numitul (....), omul de încredere al acestuia”, se mai arată în documentul cenzurat al DNA.

Luat pe sus din fața porții

Potrivit acelorași surse Niculae Bădălău ar fi fost ridicat de ofițerii DNA din fața casei sale din Bolintin. Sursele citate exclud versiunea unui flagrant delict, vehiculată intens în mass-media după aflarea informației că demnitarul este audiat la DNA în cursul serii de duminică.

Potrivit acestora Bădălău a fost preluat și condus la sediul DNA în baza mandatului de aducere emis de către procurorul de caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.