Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse BPN PNL. Liberalii se pregătesc de război în coaliție: 'Câciu și Budăi să plece acasă dacă nu vor!'

Radu Pop
Facebook
pnl

Liberalii nu ar trebui să accepte o creștere a punctului de pensie mai mică de 11,9% și dacă PSD susține în coaliția de guvernare că nu sunt bani la buget, atunci să cedeze liberalilor Munca și Finanțele, la schimb cu alte ministere, potrivit unei propuneri avansată în ședința BPN PNL de miercuri, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Conducerea PNL a discutat în sediul central din Modrogan variantele de creștere a pensiilor. „PNL trebuie să țină cu dinții de creșterea tuturor pensiilor cu 15%”, au discutat liberalii, potrivit surselor citate. Cel mai mult ar fi dispuși liberalii să cedeze până la o creștere a punctului de pensie cu cel puțin 11,9%.

Potrivit informațiilor prezentate în ședința PNL, social-democrații ar dori să crească pensiile doar cu 6%, pentru a putea acorda ajutoare în bani în funcție de venituri: pensiile mici vor primi ajutoare mult mai mari decât pensiile medii și mari. „Un ajutor one-off înseamnă o singură dată, nu suntem de acord să dăm de 5 ori”, au discutat liberalii.

„Dacă PSD nu vrea sau spune că nu ne încadrăm în buget, atunci să plece acasă Câciu și Budăi”, au propus liberali în ședință. Conform surselor citate, o idee avansată a fost inclusiv cea de a face schimb de ministere PNL - PSD. Munca și Finanțele să meargă la liberali, iar social-democrații să primească alte două portofolii.

La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a negat că în ședința s-a pus problema schimbării celor doi miniștri PSD (Marius Budăi și Adrian Câciu).

Stroe a anunțat oficial că liberalii propun două variante pentru creşterea pensiilor, respectiv creşterea bugetului alocat pensiilor şi o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15%, urmând ca o decizie să fie luată în coaliţie.

"Există două propuneri concrete care vizează creşterea cu 15%, propusă de PNL.  Prima dintre ele vizează creşterea bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii să se realizeze prin anumite beneficii suplimentare creşterea pensiilor, cea de-a doua vizează o creştere universală a tuturor pensiilor cu 15 procente, urmând ca cele două să fie discutate în cadrul coaliţiei, foarte probabil săptămâna viitoare şi să se aleagă soluţia care este în acest moment oportună, solicitată şi sustenabilă din punct de vedere bugetar. (...) Cele două variante vor fi discutate şi în coaliţie, foarte probabil luni", a afirmat Stroe, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional care s-a desfăşurat în format de videoconferinţă.

El a subliniat că PNL susţine că 15% ar trebui să fie borna la care se vor mări pensiile.

"Poate fi o soluţie să creştem bugetul pensiilor cu 15 procente, urmând gradual ca fiecare categorie de pensionari să beneficieze de creşteri, cum la fel există posibilitatea să avem o creştere de 15% a tuturor pensiilor şi o ridicare a plafonului de impozitare, vă dau doar un exemplu, de la 2.000 la 3.000 de lei, dacă eliminăm impozitarea este o creştere de 15%", a mai spus liberalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.