Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Calcule în ALDE pentru ieșirea de la guvernare: De ce să mai stăm 3 luni? Să fim sac de box?

alde_97349000

În ALDE s-a format o aripă majoritară care susține intrarea în opoziție și alianță cu Pro România. Viitorul guvernării se discută în această seară, la Vila Lac 1, între liderii coaliției PSD-ALDE.

„Dăncilă s-a înțeles cu Iohannis să rămână ea premier și candidat la prezidențiale ca să fie sac de box. PNL nu o să depună moțiune de cenzură pe 1 septembrie. De ce? Ca să rămână acolo sacul de box să dea Iohannis în el, că altfel o să dea Barna în Iohannis. Lui Iohannis îi convine că e PSD la guvernare”, au zis surse din ALDE pentru STIRIPESURSE.RO.

În partid majoritatatea înclină spre ieșirea de la guvernare, zic sursele citate. Aici sunt mai multe argumente și în ALDE s-a ajuns la concluzia că după prezidențiale sunt șanse foarte mari pentru o răsturnare a Guvernului pentru că PSD nu are șanse reale la Cotroceni.

„Tăriceanu a zis că dacă mai vrea guvernare împreună, Dăncilă trebuie să aducă un zvîc la Guvern, cu măsuri, oameni noi, să fim pe placul populației. De ce să mai rămân eu, ALDE, 3 luni la guvernare? Să iau pumni în gură? Ăștia de la USR au crescut doar pe pumni în gură și pe greșeala guvernului că nu a știut să scoată în față ce-au făcut pentru că bilanțul guvernării e pe plus”, au mai zis surse din ALDE.

ALDE vrea restructurarea Guvernului, cooptarea Pro România în Executiv și modificarea programului de guvernare.

În ALDE sunt nemulțumiri mari, zic surse din partid, că oamenii de partid numiți în Guvern „ascut creioane”, iar în teritoriu PSD a început să le dea afară oamenii din deconcentrate.

Tăriceanu mai solicită ca PSD să-l susțină pe el la prezidențiale.

Citește și: Lider PNL: Majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă. Trebuie să dispară voucherele, tichetele de vacanță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.