Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE de presă: Audieri la DNA Cluj în dosarul cartierului smart construit de Elena Udrea - Tatăl arhitectului -șef, angajat la proiectul avizat de fiu

inquamFOTO
Elena Udrea

Firmele din cadrul Transilvania Smart City, deținut de Elena Udrea, personaj cu mare influență pe lângă primarul Emil Boc, au fost ”călcate” de DNA Cluj, este informația care apare pe surse în mai multe publicații din Cluj. Actual de Cluj spune totuși că informațiile nu ar fi adevărate.

Săptămâna trecută la sediul Transilvania Smart City (Realtopharma SA si alte entități juridice) mai mulți angajați au fost audiați de DNA Cluj. Se pare că DNA Cluj este interesată de relația dintre arhitectul șef al Primăriei Cluj-Napoca - Daniel Pop, și Transilvania Smart City, tatăl său, Titus Pop, fiind angrenat în proiectul Transilvania Smart City, ca angajat. Titus Pop a fost unul dintre oamenii de încredere ai primarului Emil Boc, ”tatăl” urbanismului clujean.

Exista o plângere penală depusă pe acest subiect, în baza careia DNA Cluj a acționat și mărturii cu privire la vizitele constante ale arhitectului șef din Cluj la Transilvania Smart City, precizează anumite surse., citate de știri de cluj.

Unul dintre coordonatorii proiectului mamut, de 10.000 de apartamente avizat pem repede înainte de primărie, Adrian Gurzău, omul de întrecere al Elenei Udrea, spune că totul e asumat.

”Eu mi-am asumat când l-am angajat. De fapt nici nu e angajat direct în firma noastră, că avem o colaborare cu firma pe care o deține. El e pensionar, dar e un bun specialist pe partea de construcții. Mă interesa să lucrăm cu un specialist, el n-a avut nicio legătură cu procedura de autorizare a proiectului în cadrul Primăriei. Dimpotrivă, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, doar blocaje întâmpinăm”, a comentat Adrian Gurzău pentru Actual de Cluj. Publicația precizează că informațiile privind audierile de la DNA nu sunt veridice.

Gurzău a ținut să sublinieze că DNA nu a trecut deloc pe la sediile firmelor care au legătură cu proiectul „Transilvania Smart City” și că delațiunea transmisă redacției Actual de Cluj este un „fake”. Mai mult, Gurzău consideră că DNA ar trebui să se autosesizeze într-o astfel de situație, pentru că „cineva are interes să transmită informații false, folosindu-se de numele unei instituții de stat, cu scopul de a sabota/îngropa un proiect de investiție”. ”Vă spun în mod clar că niciun DNA n-a trecut pe la grupul nostru de firme, e o dezinformare, un fake”, a spus Gurzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.