Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE | Discuții în ședința PSD: Soluțiile mai dure împotriva pensiilor speciale, blocate de Predoiu

Radu Pop
psd pnl pensii speciale

Social-democrații s-au reunit luni în ședința Consiliului Politic Național al PSD, pentru a discuta despre relația cu PNL, viitoarea rotație guvernamentală și alte probleme curente. Potrivit unor surse din cadrul șeedinței, liderii PSD au abordat și problema așa-ziselor pensii speciale.

Potrivit liderilor PSD, reprezentanții partidului la discuțiile tehnice și-au dorit un proiect mai dur privind pensiile speciale, însă Ministerul Justiției condus de liberalul Cătălin Predoiu s-ar fi opus.

Actuala formă a proiectului privind pensiile speciale a rezultat după ce Ministerul Justiției a trimis o notă la Ministerul Muncii, prin care au respins toate lucrurile agreate în prealabil cu celelalte instituții implicate, susțin liderii PSD. Inițial, toți actorii implicați conveniseră asupra unei forme mai dure, care să prevadă o tăiere mai mare a pensiilor speciale, lucru susținut de PSD.

Opoziția Ministerului Justiției a dus la forma adoptată de Guvern și trimisă în Parlament, care ar putea ridica obiecții atât din partea Comisiei Europene, cât și anumite probleme de constituționalitate, mai arată sursele din PSD.

Vezi și: Reforma pensiilor speciale va fi dezbătută fulger în Parlament. Șansele să devină și realitate sunt însă mici .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.