Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Guvernul are două variante pentru angajaţii din IT

www.nuga.co
calculator salata

Guvernul are în vedere două variante pentru a rezolva situaţia angajaţilor din domeniul IT, prima fiind schimbarea unui formular ANAF, iar cea de-a doua - elaborarea unui act normativ cu putere de lege care să vizeze veniturile obţinute începând cu data de 1 ianuarie 2018, au anunţat surse oficiale.

Potrivit acestora, actul normativ ar putea fi adoptat săptămâna viitoare şi va prevede scutirea de impozitul pe venit de 10% pentru IT-iştii cu studii medii, dar aflaţi la facultate, dar şi pentru cei cu facultatea terminată. Sursa citată a mai arătat că IT-iştii cu studii medii vor plăti impozit pe venit de 10%, scrie agerpres.ro.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Pe 19 decembrie, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, anunţa că autorităţile lucrează la o ordonanţă de urgenţă privind un ajutor de stat care să acopere costurile angajaţilor din IT ce vor reieşi în urma transferului contribuţiilor de la angajator la angajat.

"Se lucrează la ordonanţa de urgenţă, astfel încât să se dea o schemă de ajutor de stat care să acopere integral costurile angajatorilor care funcţionează în domeniul IT. Aceasta se va adresa companiilor care au angajaţi IT-işti şi care ar trebui să plătească nişte costuri suplimentare de 8,5%. Am luat noi o marjă ca să fim siguri că acoperim integral toate costurile companiilor, ca să nu fie niciun cost suplimentar datorită transferului contribuţiilor'', a declarat Mişa, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

Potrivit unor modificări ale Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale trec de la angajator la angajat, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%. Angajaţii firmelor din IT beneficiau de scutiri de la plata impozitului pe veniturile salariale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.