Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Hrebenciuc a inceput sa recite la DNA. Cine tremura?

hrebenciuc

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc este arestat preventiv intr-un amplu dosar al DNA privind retrocedari ilegale. Inca de la punerea sa sub urmarire penala a fost speculat faptul ca in dosar apare si numele senatorului Ilie Sarbu, socrul premierului.

Potrivit unor surse procurorii DNA sunt gata sa duca dosarul retrocedarilor mai departe, iar Ilie Sarbu ar avea motive serioase de ingrijorare pentru ca drumul spre el al ar fi facilitat, potrivit enational.ro, chiar de o serie de declaratii date de Viorel Hrebenciuc si de un alt apropiat al sau - directorul Romsilva Adam Craciunescu, acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Denunturile lui Viorel Hrebenciuc ar fi fost formulate si impotriva a doi finantatori de marca ai PSD - fratii Marius si Emil Cristescu. Acestia s-ar afla si ei in vizorul DNA pentru fapte de coruptie.

Fratii Cristescu sunt unii dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania care pe langa finantarile acordate PSD-ului, le-au asigurat tot necesarul pentru organizarea lucrarilor Comitetului Executiv al PSD la Complexul Arsenal Orastie, unde si premierul si-ar fi petrecut vacante.

Cu afaceri infloritoare in domeniul industriei materialelor de constructii, imobiliare, turism si industrie grea, fratii Cristescu controleaza direct, pe langa alte peste 60 de societati comerciale, si holding-ul timisorean Bega Grup, dar si parcul industrial Faur din Bucuresti. Insa, dupa cum sustin surse apropiate anchetei, baza de la care au pornit in afaceri Marius si Emil Cristescu ar fi fost asigurata de tatal acestuia, fost profesor la facultatea de Medicina din Timisoara, institutie unde studentii arabi se bateau sa se inscrie si sa-si ridice diplomele de absolvire. Si astfel fratii Cristescu si-au putut permite cumpararea unei prime benzinarii, in localitatea Jimbolia, dupa care, pe vremea embargoului impus Serbiei, au devenit cei mai prosperi oameni de faceri din Banat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.