Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Încă un ministru e BĂGAT ÎN ȘEDINȚĂ de ambasadorul SUA: Care e tema întâlnirii

facebook.com
Hans Klemm secuiesc

Premierul Sorin Grindeanu și vice-premierul Sevil Shhaideh au avut, în decurs de numai câteva zile, întâlniri cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Klemm s-a întâlnit și cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte al ALDE, partid din alianța guvernamentală, dar și cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și al PSD.

Azi, încă un ministru a fost băgat în ședință ce Klemm, însă informația nu a fost prezentată nici de partea americană, nici de cea română.

Conform informațiilor noastre, este vorba despre ministrul Economiei. Alexandru Petrescu se află la reședința ambasadorului SUA, iar tema discuției ar fi o serie de investiții americane în România. Cel mai probabil se discută despre investiția firmei americane Bell Helicopter. O altă variantă e cea a posibilității ca România să achiziționeze aparate de zbor americane pentru dotarea armatei române.

De altfel, Petrescu a participat și la întâlnirea dintre Grindeanu și Klemm, când au fost prezenți și reprezentanți ai Bell Helicopter.

Miza acestor întâlniri este extrem de mare, pentru că americanii concurează cu francezii de la Airbus, iar Hans Klemm încearcă să facă lobby pentru Bell Helicopter, sperând să-i convingă pe politicienii români aflați la guvernare că ar fi mai bine să accepte oferta lor, nu pe cea a francezilor. De altfel, din 2015 încoa, atât fostul președinte, Traian Băsescu, cât și fostul premier, Victor Pointa, cărora li s-a adăugat și Elena Udrea, au recunoscut că ambasadele străine pun presiuni pe oficialii români pentru a accepta diverse companii pe piață în detrimentul altora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.