Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Influent lider PSD: Și dacă pierdem mai mult cu parlamentare la termen?

variante surse scenariu

PSD caută soluții să evite anticipatele, însă în partid s-a discutat că odată cu demiterea Guvernului Ludovic Orban s-a intrat într-o nouă realitate politică și nu este deloc exclus ca pentru PSD să fie mai prudent să se ajungă la organizarea de alegeri parlamentare în același timp cu alegerile locale.

În PSD se analizează trei scenarii după ce Guvernul Orban a fost demis de Parlament prin moțiune de cenzură: alegeri parlamentare în iarnă, alegeri parlamentare anticipate în vară înainte de alegerile locale și alegeri anticipate în aceeași zi cu alegerile locale.

„Nu propunem noi premierul, il propune Iohannis. Este adevarat, avem și noi multe parghii în Parlament, dar nu stiu daca avem toate parghiile astfel incat sa nu fie deloc anticipate”, spune un lider influent PSD.

Cu alte cuvinte, PSD considera ca alegerile anticipate pot deveni realitate. Ce-ar alege atunci PSD? O intrebare la care momentan nu exista un raspuns.

„Nu stiu in acest moment dacă pentru PSD e mai bine sa fie parlamentarele la termen sau sa fie odata cu localele. Daca pierdem alegerile locale, la parlamentare ce-o sa se intample? O sa avem pierderi si mai mari”, spu sursele citate.

Subiectul va fi analizat pe larg saptamana viitoare la o sedinta a liderilor judeteni PSD cu primarii de mari municipii, sefii de Consilii Judetene si conducerea centrală.

Vezi si: Planul Iohannis-PNL, pe repede înainte: Cum va arăta propunerea de cabinet Ludovic Orban II (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.