Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Jocuri subterane în PNL: luptă acerbă pentru tronul lui Iohannis

PNL

Euforia alegerilor s-a domolit în vechiul PNL și au început jocurile subterane pentru funcția de lider al partidului. Klaus Iohannis va pleca la Cotroceni, dar înainte de asta trebuie să rezolve problema succesiunii.

În acest moment, există două tabere care se luptă în interiorul partidului cu următoriii exponenți: Ludovic Orban și Teodor Atanasiu. Cei doi își doresc șefia partidului, dar fiecare este perceput ca un om cu probleme.

În ceea ce-l privește pe Ludovic Orban, liberalii se tem că acesta, odată ajuns la butoane, va începe mazilirile în teritoriu. Ludovic Orban își face campanie internă încă din timpul alegerilor europarlamentare și a făcut promisiuni în teritoriu, că liderii din plan secund vor ajunge la putere în plan local, odată ce el va prelua puterea în plan central.

Sursele noastre susțin că Ludovic Orban nu ar fi ales niciodată într-un vot direct, dat în cadrul Biroului Permanent Național al PNL. De această dată, Cooperativa din PNL este unită, pentru că actualii vicepreședinți vor să-și păstreze funcțiile.

În acest context, Ludovic Orban va cere organizarea unui Congres al PNL, convins fiind de sprijinul liderilor de plan secund.

În ceea ce îl privește pe Teodor Atanasiu, alegerea acestuia ar aduce prejudicii în plan extern. Atanasiu era ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în momentul în care s-au retras trupele românești din Afganistan. Cu toate acestea, în cazul unui vot direct în cadrul Biroului Permanent Național, Atanasiu ar câștiga lejer, pentru că are sprijinul total al Cooperativei.

Aici intervine rolul lui Klaus Iohannis. Acesta l-a dorit drept urmaș pe Dan Motreanu, însă deputatul de Călărași a refuzat oferta. În consecință, Klaus Iohannis va face o alegere între cei doi mari favoriți.

Conform surselor noastre, Klaus Iohannis nu s-a decis încă pe cine susține 100% și urmează să aibă o serie de discuții față în față cu liderii partidului. În PNL se vehiculează ideea ca Iohannis să nu se implice și să lase BPN-ul să aleagă cum dorește, dar varianta este destul de improbabilă.

Ședința Biroului Permanent Național în care se va alege noul lider al vechiului PNL va avea l oc după jumătatea lunii decembrie, cu câteva zile înainte ca Iohannis să plece la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.