Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Liberalii mizează pe un scor record la locale. Emoții la primăriile de sector

PNL siglă

Analizele interne ale PNL arată că partidul ar urma să obțină un scor record la alegerile locale. Există însă și temeri legate de o scădere a votului politic din cauza traseismului, dar și cu privire la primăriile de sector din Capitală.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, analizele interne arată că liberalii mizează pe un scor politic de 38% la alegerile locale. Imaginea negativă generată de transferul unor primari de la PSD ar putea duce la o scădere a scorului cu 1-2 procente, însă PNL speră ca acest efect să fie combătut de voturile aduse de aleșii transferați.

Concret, PNL a transferat în ultima perioadă aproximativ 120 de primari de la PSD, însă 87 dintre aceștia sunt foști primar liberali care au plecat acum câțiva ani la PSD. Lor li se adaugă alți 40 de primari care și-au părăsit partidele, vor candida independenți, iar după alegeri vor deveni membri PNL.

Potrivit surselor din partid, liberalii sunt încrezîtori în șansele lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în condițiile în care nemulțumirile bucureștenilor s-au canalizat spre Gabriela Firea.

În schimb, bucureștenii nu se declară la fel de nemulțumiți de primarii de sector. Liberalii anticipează că vor avea probleme atât la primăriile de sector, cât și la Consiliul General al Municipiului București. În unele sectoare, cum ar fi sectorul 3, liberalii nu dau foarte mari șanse candidaților PNL-USRPLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.