Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea pregătește lovitura finală: doi grei ai PSD ar putea fi EXECUTAȚI

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, nu îi uită pe cei care l-au confruntat în războiul intern cu Mihai Tudose și odată redobândit controlul intern asupra PSD, Dragnea a început execuțiile în interiorul partidului.

Vezi și: Dragnea îi acuză pe Ponta și Șova că l-au 'turnat' la DNA. Liderul PSD se plânge că nu are bani să-și vadă dosarul

Săptămâna trecută, în PSD au fost executați doi grei ai partidului, pe linie parlamentară. Niculae Bădălău, președinte executiv al PSD, a fost înlocuit din funcția de vicepreședinte al Senatului, în timp ce Ecaterina Andronescu, unul dintre oamenii care l-au criticat deschis pe Dragnea în ședința Comitetului Executiv, a fost înlocuită de la șefia Comisiei de Educație din Senat.

După acțiunile din Parlament, războiul se va muta la partid, acolo unde Liviu Dragnea are pârghiile directe. Surse din PSD ne-au explicat că în viitorul Comitet Executiv se va ridica problema schimbării lui Niculae Bădălău din funcția de președinte executiv al PSD.

Funcția de președinte executiv este una care se obține prin numire, așa că Liviu Dragnea, dacă va beneficia de o majoritate în partid, îl va executa pe Niculae Bădălău.

Pe lista neagră a intrat și secretarul general ajunct al PSD, Codrin Ștefănescu, cel care ar putea fi schimbat din această funcție de Liviu Dragnea. Ștefănescu a fost cel care l-a înfruntat deschis și direct pe Dragnea în ultimul Comitet Executiv al PSD.

Planul este unul cu bătaie lungă, iar în funcția de președinte executiv ar putea urca un lider al PSD din Moldova, noul pol de putere care îi asigură majoritatea lui Liviu Dragnea în interiorul PSD. Deocamdată se poartă negocieri și în interiorul PSD nu au fost înaintate nume pentru această funcție, dar pe măsură ce strategia ajunge la maturitate vom vedea și pretendenții pentru funcția numărul doi din PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.