Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea trece la EXECUȚII în interiorul PSD: LISTA NEAGRĂ a liderului PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea PSD

Ultimul război din interiorul PSD, care s-a soldat cu demisia premierului Mihai Tudose i-a întărit poziția lui Liviu Dragnea în interiorul partidului. Înaintea Comitetului Executiv, în tabăra lui Mihai Tudose au jucat o serie de lideri importanți ai PSD, iar acum aceștia au intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea.

Citește și: Ecaterina Andronescu, prima reacție, după ce a fost EXECUTATĂ de Liviu Dragnea

Citește și: ALERTĂ - Președintele Comisiei Europene, AVERTISMENT FĂRĂ PRECEDENT pentru România, din cauza legilor justiției

Cel mai puternic adversar al lui Liviu Dragnea a fost chiar președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Pentru Liviu Dragnea va fi extrem de greu, din punct de vedere procedural, să îl schimbe pe Bădălău din funcție, dar surse din PSD ne-au precizat că președintele executiv al partidului va fi izolat total, i se vor tăia atribuțiile și, practic, va avea un rol mai mult decorativ. Până acum, Bădălău era cel care asigura legătura între liderii din teritoriu și structura centrală a PSD.

De altfel, Niculae Bădălău a dispărut complet, după Comitetul Executiv în care a fost îndepărtat Mihai Tudose. Se pare că acesta a fost într-un concediu prelungit, pentru că nu a participat nici la negocierile pentru formarea Guvernului Dăncilă, nici la votul de învestitură.

Un alt greu al partidului care a intrat pe lista neagră a lui Liviu Dragnea este Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița. Acesta a jucat pe față împotriva lui Dragnea, iar acum liderul PSD va încerca să-l schimbe de la conducerea filialei PSD Dâmbovița și să-l izoleze în partid, ne-au precizat surse din PSD.

Liviu Dragnea nu-l uită nici pe liderul organizației de Tineret a PSD, Gabriel Petrea. Acesta a fost deja exclus din Guvern, dar sursele noastre susțin că Liviu Dragnea l-ar vrea înlăturat de la conducerea TSD. Pentru că în această organizație tocmai au avut loc alegeri și Gabriel Petrea va fi greu de executat, Liviu Dragnea va încerca o altă strategie. Întregul sprijin al liderului PSD se va concentra pe Ioana Bran, un alt lider important al TSD. Gabriel Petrea ar putea rămâne cu funcția, dar fără nicio putere de decizie în cadrul organizației.

Liviu Dragnea a pornit șirul execuțiilor cu senatorul Ecaterina Andronescu. În partid se zvonea faptul că Andronescu are planuri pentru debarcarea liderului PSD, ceea ce a și generat reacția lui Dragnea, în momentul în care Ecaterina Andronescu a candidat pentru funcția de premier. Liderul PSD a forțat retragerea acesteia din cursă, iar ulterior nu a lăsat-o să preia portofoliul Educației. În final, Ecaterina Andronescu a fost înlăturată de la șefia Comisiei de Educație din Senat și înlocuită de Liviu Pop.

Pe lista neagră a lui Liviu Dragnea au intrat și liderii de filiale județene, care au jucat alături de Mihai Tudose. Ușor, ușor aceștia vor fi excluși din cercul puterii în PSD, iar când se va ivi oportunitatea vor fi schimbați din funcție.

În mod surprinzător, de pe lista neagră a lui Liviu Dragnea lipsesc Mihai Tudose și fostul vicepremier Marcel Ciolacu. Dragnea consideră că cei doi au fost manipulați și au ajuns la o înțelegere pentru a continua colaborarea armonioasă în interiorul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.