Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Lucrurile se complică în PSD: Liviu Dragnea, plan pentru DEMITEREA lui Mihai Tudose

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose parlament

Lucrurile se complică din ce în ce mai tare în PSD. După cum STIRIPESURSE.RO vă informa de la finalul anului trecut, Liviu Dragnea dorește organizarea unui Congres Extraordinar al PSD, în tentativa de a-l mazili pe Mihai Tudose.

Citește mai multe detalii: Liviu Dragnea vrea să îl elimine pe Mihai Tudose. Congresul extraordinar al PSD la un pas de a fi convocat (surse)

După STIRIPESURSE.RO, acum și alte publicații încep să publice aceleași informații. Conform unor surse politice citate de Digi24, președintele PSD Liviu Dragnea vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. El s-a întâlnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună.

La această întâlnire au participat șase persoane – cei mai importanți lideri ai PSD, oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea. Președintele PSD le-ar fi vorbit despre posibilitatea ca Tudose să fie al doilea premier înlocuit de partid, după Sorin Grindeanu, în condițiile în care se punea oricum problema unei evaluări a miniștrilor și a unei remanieri guvernamentale în această lună.

În cadrul întâlnirii au existat tensiuni. Liviu Dragnea a argumentat că nu se mai înțelege cu Mihai Tudose, dar, pe de altă parte, a existat și argumentul că președintele Iohannis a spus că nu ar mai urma să numească un premier din partea PSD în cazul în care și Mihai Tudose este înlocuit. Iar acest lucru ar pune PSD într-o situație foarte dificilă.

Situația este extrem de complicată atât pentru Liviu Dragnea, cât și pentru Mihai Tudose. Premierul are asul din mânecă al demisiei, ceea ce va pune PSD la mâna lui Klaus Iohannis, cel care a declarat că nu va mai numi un premier de la PSD.

La ședința Comitetului Executiv al PSD se va proceda la o restructurare a Guvernului. Planul lui Liviu Dragnea este să elimine o serie de miniștri apropiați lui Mihai Tudose, în timp ce Tudose va încerca să-și păstreze apropiații și să îi scoată din joc pe fidelii lui Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.