Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Bubuie nervii în Guvern. Miniștrii Ramona Mănescu și George Ciamba au tras alarma: România riscă să piardă milioane de euro

Guvern
guvern

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, și ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, se plâng de faptul că Parlamentul nu schimbă Codurile Penale în acord cu o serie de recomandări ale Comisiei Europene, lucru care riscă să conducă atât la o lovitură de imagine pentru România pe plan extern cât și la amenzi uriașe pe care le va plăti Guvernul din bani publici, au relatat surse guvernamentale pentru STIRIPESURSE.RO.

Mănescu și Ciamba acuză fosta comisie parlamentară condusă de Florin Iordache că a ținut la sertar numeroase proiecte de lege care transpun reguli europene în Codurile Penale și că subiectul, deși unul extrem de sensibil, a fost îngropat după ce premierul Viorica Dăncilă a zis că PSD nu se va mai concentra pe justiție.

„Am trecut din lac în puț. Nu vrea nimeni să audă de modificări la Codurile Penale. Avem urgențe și plătim dacă nu rezolvăm repede problema”, au zis sursele citate.

Potrivit surselor citate, România este în pericol să fie dată în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, unde procesele de acest tip se judecă rapid, iar amenzile care ar putea fi impuse României se ridică la milioane de euro, plus zeci de mii de euro pentru fiecare zi de întârziere.

Liderilor parlamentari PSD li s-a adus la cunoștință problema și urmează să se ia o decizie în scurt timp, au mai zis sursele guvernamentale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.