Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: MJ îi închide uşa în nas procuroarei Hăineală (DIICOT) privind plenara de la GRECO - Rămâne pe tuşă deşi avea biletul cumpărat

inquamphotos.com / Octav Ganea
oana schmidt haineala dna

Surse judiciare afirmă pentru STIRIPESURSE că în acest an procurorul (în prezent DIICOT) Oana Schmidt Hăineală nu se mai numără printre reprezentanţii României la GRECO privind dezbaterile ce vor aveea loc în viitorul apropiat la Reuniunea Plenară GRECO.

Concret, magistratul Hăineală, fost preşedinte CSM, a ocupat, pentru un an, şi funcţia de şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei, până în ianuarie 2019.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader declara că a numit-o pe Hăineală şef al Corpului de Control pentru că are o experienţă bogată la GRECO.

La acest moment, spun surse judiciare, Hăineală îşi pregătise plecarea la lucrările GRECO, inclusiv în sensul în care ar fi cumpărat biletul de avion.

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ Giorgiana Hosu, șeful interimar al DIICOT, a retras cererea de revocare a Oanei Hăineală

Cu toate acestea, spun sursele din sistemul judiciar, Direcţia din Ministerul Justiţiei care se ocupă de echipa de lucru a României la GRECO a anunţat-o pe Hăineală că ea nu este nominalizată şi că echipa este formată din alte două persoane din cadrul ministerului. Potrivit aceloraşi surse ar fi existat "o neînţelegere".

În mod indirect şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a confirmat aceste informaţii după ce a declarat public, joi,  în cadrul unei conferinţe de presă, răspunzând unei întrebări STIRIPESURSE, că echipa de lucru ce va fi trimisă la GRECO este formată din şeful şi adjunctul Direcţiei pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperarea a creantelor din statele membre ale UE.

Într-un răspuns oficial solicitat Ministerului Justiţiei Delegaţia României este alcătuită în prezent din următoarele persoane: doi reprezentanţi, Sorin Tănase, şeful delegaţiei, director adjunct al Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii (DPC), Ministerul Justiţiei,  respectiv procurorul Anca Jurma, consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dpo supleanţi, procurorul Nicolae Solomon, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturi şi Anca Luminiţa Stroe, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul DPC.

"La cea de-a 84-a Reuniune Plenară a GRECO, organizată în perioada 2-6 decembrie, vor participa un reprezentant şi un supleant din cei menţionaţi anterior", se arată în răspunsul MJ.

Potrivit calendarului GRECO pentru anul în curs, în perioada 9-13 decembrie va avea loc la Berlin vizita de evaluare în cadrul rundei a cincea privind Germania, activitate în care membrii delegaţiei României nu sunt implicaţi, potrivit aceluiaşi răspuns oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.