Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - De ce moțiunea de cenzură are șanse mari să fie votată abia după Congresul PNL

MOTIUNEA DE CENZURA - PALATUL PARLAMENTULUI

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR are toate șansele să fie dezbătută și votată abia după Congresul PNL, unde Florin Cîțu ar candida pentru funcția de președinte din poziția de premier.

La citirea moțiunii de cenzură, programată să se desfășoare joi, la ora 16.00, în plenul reunit al Parlamentului, Ludovic Orban nu va participa în calitate de președinte al Camerei Deputaților. El a dat sfoară în PNL că merge în teritoriu, dar principalul motiv al absenței este că liberalii au decis neparticiparea parlamentarilor partidului la ședință, iar Orban nu vrea să încalce decizia conducerii PNL, spun surse din partid.

Orban își va delega atribuțiile unui USR-ist. Cristina Prună, vicepreședintele USR al Camerei Deputaților, va prelua atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților, în absența lui Orban. Orban a preferat-o pe Prună pentru că e singura despre care are garanția că este favorabilă desfășurării ședinței de citire a moțiunii.

PSD va asigura cvorumul, cel mai probabil, astfel că ședința are șanse mari să se desfășoare.

Chiar dacă se contestă procedura la CCR, moțiunea de cenzură merge mai departe până la un eventual verdict al judecătorilor constituționali.

Cea mai mare problemă momentan, pentru artizanii moțiunii, începe după citirea moțiunii.

Liderii celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, ar vrea ca dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură să se desfășoare marțea viitoare în plen reunit. Dar de data asta cei doi nu ar mai putea stabili ora, fiind nevoie de o decizie a Birourilor Permanente Reunite care să fixeze nu doar ziua și ora, ci și timpii de dezbatere.

În BPR-uri s-ar putea amâna dezbaterea și votul moțiunii de cenzură dacă majoritatea membrilor lipsește și nu se poate aproba un calendar. Liberalii vor lipsi, cel mai probabil, PSD ar putea proceda ca până acum să nu se implice în războiul USR PLUS - PNL, iar o majoritate ar putea să nu fie asigurată, mai ales dacă și reprezentantul minorităților se va abține.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.