Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Negocieri explozive la Bruxelles: gruparea Macron vrea să-i sufle PSD-ului comisarul european

cal sah

Noua grupare „Renew Europe” din Parlamentul European, din care face parte și USR-PLUS, și care a fost constituită la inițiativa En Marche (partidul lui Emmanuel Macron), face demersuri insistente pentru respingerea PSD-iștilor propuși să preia un post de comisar european, zic surse politice pentru STIRIPESURSE.RO.

Propunerile Guvernului pentru funcţia de comisar european sunt europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb. Surse politice spun că Dacian Cioloș este unul din principalii politicieni români care fac demersuri pe lângă președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să nu îi accepte pe Nica și Plumb.

En Marche ar vrea să vină din rândul lor propunerea de comisar european al României. La Bruxelles se inoculează ideea că trebuie ignorat Guvernul de la București pentru că social-democrații nu mai reprezintă o forță.

Jocurile se fac pentru a întări falanga Macron, nu pentru PPE, mai zic sursele citate.

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre posibilitatea ca Ramona Mănescu să fie nominalizată comisar european din partea României, că deja a făcut propunerile pentru această funcție și nu are nicio informație de la președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen că le-ar fi refuzat.

„Am făcut propuneri pentru comisar european. Propunerile nu au fost respinse. Nu. Nu am nicio informație nu am fost sunată de președintele CE că ar respinge propunerile pe care le-am făcut. Dacă va respinge vom veni cu alte propuneri”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă susținută, joi, în județul Argeș.

Pe 20 august, premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre desemnarea noului comisar european din partea României. Cei doi Înalţi Oficiali urmează să mai aibă o întrevedere în perioada următoare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.