Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Noapte albă la Guvern: s-au împotmolit negocierile. Agitație mare în interiorul PNL

Guvernul ar fi dorit să vină, în ședința de joi, cu OUG prin care se revenea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Conform surselor noastre, situația este extrem de complicată, iar noaptea trecută a fost una extrem de agitată. Le fel de bine se poate lua o decizie sau să nu se ia nici o decizie. Dacă se va lua decizia... cum să fie? - OUG sau angajarea răspunderii Guvernului?

Citește și: SURSE - PNL pregătește o mutare care va provoca CUTREMUR în politică: liberalii trec la saltele

S-a negociat în toate părțile posibile, s-au purtat discuții peste discuții, iar la acest moment totul este în ceață. Sursele noastre susțin că este posibil să nu fie luată nicio decizie în ședința de Guvern, asta pentru că este nevoie de mai multe discuții.

Situția s-a complicat din cel puțin 2 motive: nici primarii în funcție ai PNL nu-și doresc foarte tare alegeri în două tururi și pun presiune asupra lui Orban să nu facă această mișcare, iar al doilea motiv este reprezentat de UDMR. Maghiarii au pus drept condiție pentru a vota Guvernul tocmai acest lucru: să nu se schimbe legea electorală.

La fel de bine decizia poate să se ia Pentru și atunci singura problemă e dacă va fi prin Ordonanță de Urgență sau prin Angajarea răspunderii guvernului.

În acest moment, cei de la UDMR consideră că au fost trădați de către Ludovic Orban și jocurile s-ar putea complica pe viitor, dat fiind faptul că PNL are o majoritate extrem de fragilă în Parlament.

Este foarte posibil ca luarea unei decizii să fie amânată, iar în următoarele zile să se poarte negocieri cu toate forțele implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.