Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Oferta lui Orban pentru deblocarea negocierilor

library.com
negocieri

Ludovic Orban, premierul desemnat, ar vrea de principiu ca PMP sa intre cu ministri in Guvern, dar se loveste de o opozitie puternica din partea ALDE, UDMR si Pro Romania, care ameninta ca nu voteaza un guvern din care face partidul infiintat de Traian Băsescu, motivul invocat fiind verdictul de colaborator al Securitatii. PMP vrea infiintarea unui minister pentru relatia cu Republica Moldova, pentru ca este un domeniu prin care se individualizeaza PMP pe scena politica.

Ludovic Orban are o oferta de ultima ora, spun surse din PNL pentru STIRIPESURSE.RO: infiintarea unei agentii in subordinea directa a premierului, agentie pentru relatia cu Republica Moldova. In acest fel, Orban pastreaza si numarul redus de ministere si nici nu risca sa fie refuzat la vot de Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta si Kelemen Hunor, au zis surse din PNL.

Problema este ca PMP nu vrea sa fie 'cincea roata la caruta', zic surse din partid, pentru ca sunt singurii care vor sa intre cu ministri in Guvern. O varianta de lucru in PMP este ca daca sunt scosi din joc, atuncisa-l lase pe Ludovic Orban sa-si treaca Guvernul cu ALDE, UDMR si Pro Romania.

Citește și: Se înfiripă un mare pol pe stânga / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.