Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Planul B în PSD pe legile justiției: schimbare de macaz după europarlamentare

justitie

Juriștii social-democrați iau în calcul să reia, după alegerile europarlamentare, lucrările comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru legile justiției, dacă Guvernul nu modifică, prin ordonanță de urgență, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, au spus surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, social-democrații au început să lucreze la un 'plan B' pentru modificarea codurilor penale în acord cu deciziile CCR.

„Decât să vină ordonanța în buza alegerilor, mai bine nu mai vine deloc, că devine subiect principal de campanie. După europarlamentare o să știm exact dacă mai așteptăm sau modificăm codurile în Parlament în două-trei săptămâni, cu tot cu dezbateri”, au apreciat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Parlamentarii PSD regretă acum că au așteptat OUG de la Guvern.

„Ar fi trebuit să ne apucăm din iarnă în Parlament, am greșit și noi, a fost multă ezitare”, au spus sursele citate.

Soluția de avarie va duce PSD înapoi de unde a plecat. Proiectele de lege vor putea să fie iar atacate la CCR și retrimise în Parlament și procesul se va prelungi, exact lucrul pe care PSD vrea să-l evite prin ordonanță de urgență.

Oficialii de la Bruxelles i-au transmis premierului Viorica Dăncilă că sunt de acord cu modificarea prin ordonanță de urgență a codurilor penale, precum și cu OUG pentru contestarea în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, doar dacă proiectele îndeplinesc un set de 4 condiții, au relatat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă a primit un 'to-do-list' pe justiție de la Bruxelles: LISTA celor 4 condiții pentru OUG pe codurile penale și completurile de la ÎCCJ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.