Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul PSD în criza remanierii - surse

Administrația Prezidențială
iohannis dancila iohannis guvern

Social-democrații iau în calcul să atace la Curtea Constituțională refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a miniștrilor propuși la Dezvoltare și Transporturi, au declarat surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„Nu luăm în calcul alte propuneri de miniștri. Președintele trebuie să motiveze scris refuzul, aducând la cunoștință de ce din punct de vedere al legalității miniștrii propuși nu pot ocupa acele funcții. După ce se motivează scris refuzul, vom discuta în CEx. Foarte probabil să atacam la CCR refuzurile cu motivările anexate”, au declarat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis i-a comunicat, fără nicio explicaţie, că nu va da curs celor două propuneri de miniştri la Dezvoltare Regională (Lia Olguța Vasilescu) și Transporturi (Mircea Drăghici).

PSD a înregistrat deja o victorie de etapă după ce CCR a spus că șeful statului trebuie să semneze decretele privind vacantarea a două posturi în Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis nu şi-a exercitat atribuţiile constituţionale când nu a luat act de demisiile a doi miniştri (Paul Stănescu și Lucian Șova) şi nu a constatat vacantarea posturilor, se arată în motivarea deciziei prin care CCR a stabilit că există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi şeful statului pe tema remanierii.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi - Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională - Lia Olguţa Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.