Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PNL aproape de EXPLOZIE

sah

După cel mai bun rezultat din istoria post-decembristă, apele nu sunt deloc liniștite în PNL. În ultima ședință a conducerii PNL, copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu au încercat să păstreze calmul și au evitat deciziile radicale.

Citește și: VIDEO - Victor Ponta, atac HALUCINANT la Iohannis: le-a dat românilor multă...

În ciuda faptului că au încercat să păstreze calmul, în următoarele săptămâni situația va deveni explozivă în interiorul partidului. Liderii au dat ordin în teritoriu să se finalizeze fuziunea dintre vechiul PNL și vechiul PDL, iar în acest moment avem 19 organizații cu conduceri bicefale.

Având în vedere că tot procesul de fuziune se va face într-o perioadă scurtă de timp, asta va aduce tensiuni majore în sânul organizațiilor PNL. În multe dintre ele fostul PDL și fostul PNL sunt aproape la egalitate și va fi greu de ales un președintele unic.

”Avem 4-5 organizații unde va fi cu scandal. O să vedem cum se rezolvă treburile, pentru că mai avem și Bucureștiul pe lângă țară și va fi greu de gestionat o luptă pe atâtea fronturi”, ne-au explicat surse din PNL.

Miza cea mare o constituie nu atât funcția de președinte al organizației, cât faptul că această funcție va cântări greu pentru a prinde un loc eligibil pentru lista la alegerile parlamentare.

Vezi și: Experimentul USB

Unul dintre criteriile de departajare în teritoriu va fi rezultatul de la alegerile locale. Partidul care mers mai bine în alegeri ar putea prelua și conducerea organizației județene, ceea ce dezavantajează destul de clar vechiul PNL, care riscă să fie absorbit de vechiul PDL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.