Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - PSD a stabilit conducerea Curții de Conturi: fidelii lui Dragnea trag lozul cel mare

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea ok

Una dintre cele mai râvnite funcții din această perioadă este cea de șef al Curții de Conturi. Lozul cel mare este tras de doi dintre cei mai fideli oameni ai lui Liviu Dragnea, informează surse politice.

Citește și: Ministrul Justiției NU renunță la proiectul pe legile Justiției și pasează cartoful fierbinte: 'Decizia poate fi luată la celelalte paliere'

Citește și: CONCLUZIILE RAPORTULUI! Neregulile descoperite de Inspecția Judiciară la DNA

Conform acestor surse, președinte al Curții de Conturi va fi Mihai Busuioc, actual secretar general al Guvernului. Vicepreședinte al instituției va fi Florin Tunaru, fost vicepreședinte al ANAF, demis de Sorin Grindeanu.

Numele lui Mihai Busuioc a jucat un rol central în războiul dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, din această vară. Imediat după demisia miniștrilor, Grindeanu l-a demis Mihai Busuioc și l-a acuzat că este omul care transmite tot ce se întâmplă în Guvern către Liviu Dragnea. Imediat după instalarea Guvernului Tudose, Mihai Busuioc a fost repus pe funcția de secretar general al Guvernului.

Florin Tunaru a picat în același război ca și Mihai Busuioc. Demis din funcția de vicepreședinte al ANAF de către Grindeanu, el este acum numit la Curtea de Conturi de către PSD.

Tunaru, originar din Teleorman și a lucrat cu Liviu Dragnea la Consiliul Județean ca director adunct la Direcția de Contabilitate, apoi a fost consilierul personal al lui Liviu Dragnea.

Președintele PSD lansa un avertisment către colegii de partid în care le explica că nu este dispus la negocieri politice pentru funcțiile de la Curtea de Conturi.

”Pana in 2011 se faceau in Parlament negocieri politice, erau niste cutume pe care le-a rupt PDL la vremea aia. (...) Cine vrea sa-si depuna documentele pentru Curtea de Conturi - sunt 6 posturi acolo - ii invit sa le depuna la Parlament, parlamentarii ii vor audia in comisii si ii vor vota. Deci nu vreau sa fac negocieri politice, le-am spus-o colegilor mei", a afirmat liderul PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.