Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se joacă la rupere în coaliție: Dragnea vrea REMANIAT un ministru ALDE

sut afara excludere

În coaliția de guvernare se anunță discuții încinse, pentru că liderii PSD și ALDE sunt pe poziții diferite. Vineri va avea loc o ședință a coaliției de guvernare în cadrul căreia se vor discuta toate divergențele.

Citește și: SURSE - Tainul lui Tăriceanu, pentru 'periculosul' din ALDE

Citește și: SURSE - PSD îl trimite pe 'copilul lui Hrebenciuc' la Banca Națională

Surse politice convergente ne-au precizat că Liviu Dragnea îl cere afară din Guvern pe ministrul Energiei, Toma Petcu, însă Tăriceanu se opune cu toate forțele. Premierul Sorin Grindeanu este pe aceeași lungime de undă cu Liviu Dragnea și susține remanierea ministrului Energiei.

Imediat după preluarea mandatului, Toma Petcu a acuzat probleme de sănătate și a fost plecat o bună perioadă de timp în Austria, la tratament. Între timp acesta a revenit în țară, dar nu poate acționa la capacitate maximă. Tocmai din acest motiv, Liviu Dragnea îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să-l schimbe pe Toma Petcu, pentru că Ministerul Energiei funcționează la cote de avarie, iar sindicatele din acest domeniu bat deja din picior că nu au un ministru cu care să discute și care să le pună în aplicare cerințele.

Tăriceanu se opune acestei mișcări din mai multe motive. Stimulat puternic și de Daniel Chițoiu, cel care l-a impus pe Toma Petcu în Guvern, liderul ALDE încearcă să calmeze situația și să îi păstreze omul lui Chițoiu pe postul guvernamental. Pe de altă parte, există alți lideri ALDE care râvnesc la postul de ministru al Energiei.

Unul dintre pretendenți este Andrei Gerea, care a mai fost ministru al Energiei, dar care nu este pe placul lui Chițoiu, pentru că nu ”se îndoaie” la fel de ușor ca Toma Petcu.

Situația este una tensionată și este foarte posibil ca Liviu Dragnea să-și impună voința în raport cu liderii ALDE. Liderul PSD a cerut schimbarea și acum așteaptă mutarea lui Tăriceanu, o mutare care ar putea veni, mâine, în ședința coaliției de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.