Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Se joacă tare la PSD: Planul A și Planul B, înaintea Congresului

Pentru liderii PSD începe o săptămână extrem de importantă, din punct de vedere politic. În primul rând, liderii PSD se reunesc în ședința Comitetului Executiv, unde se va decide dacă se fac alegeri și pentru ce posturi se vor face aceste alegeri, la Congresul din 10 martie.

Citește și: Bubuie subteranul de jocurile cu `statul paralel`. Întâlnirile care aruncă în aer monstruoasa coaliție (surse)

Surse din PSD ne-au precizat că Planul A este organizarea de alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți. Aici, o parte dintre liderii PSD și-au anunțat intenția de a candida. De asemenea, Liviu Dragnea va cere un vot de încredere, care însă va fi o simplă formalitate, pentru că filialele județene deja au adoptat rezoluții de susținere a președintelui PSD.

Cea mai importantă funcție scoasă la bătaie este cea de președinte executiv al PSD. Actualul deținător al funcției, Niculae Bădălău, a dat semnale că ar dori să facă un pas în spate, totul pe fondul deteriorării relației cu Liviu Dragnea.

Pentru această funcție ar putea exista trei pretendenți, în PSD. Primul care și-a anunțat intrarea în cursă este Marian Oprișan, liderul PSD Vrancea. În jocurile din PSD, de susținerea lui Liviu Dragnea se bucură alți doi lideri, Marian Neacșu și Mihai Fifor.

La acest moment, cele mai mari șanse le are Marian Neacșu, actual secretar general al PSD. Neacșu are atât sprijinul lui Dragnea, cât și al organizațiilor județene, cel mai important semnal venind din partea PSD Dolj, acolo unde cele mai importante figuri sunt Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu.

Sursele noastre susțin că există și un Plan B, care va fi pus în aplicare doar dacă lucrurile se complică. Acest Plan B presupune organizarea Congresului fără alegeri pentru funcțiile de vicepreședinți și președinte executiv. Participanții la Congres vor da un singur vot, pentru confirmarea lui Liviu Dragnea.

Planul B va fi pus în aplicare doar dacă gruparea din jurul lui Niculae Bădălău va strânge suficientă forță în partid pentru a-și impune oamenii în funcțiile cheie. Atunci, Liviu Dragnea va suna retragerea și va aștepta un alt moment mai bun pentru a-și impune dominația.

Acest plan are șanse mai mici de materializare, dat fiind faptul că organizațiile județene au dat semnalul de susținere pentru Liviu Dragnea. Totuși, până la Congres se mai pot întâmpla multe, iar mărturia lui George Maior, care a confirmat prezențele lui Liviu Dragnea la chermezeze SRI au inflamat spiritele în PSD. Urmează depoziția lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al șefului SRI, o mărturie care poate incendia Congresul PSD, dacă se va dovedi că Liviu Dragnea era parte a ”statului paralel” și nu un luptător împotriva acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.