Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Se modifică structura anului școlar: Elevii vor lua vacanță pe 2 iulie, nu pe 18 iunie, cu unele excepții

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

UPDATE

Ministrul Educației a confirma informațiile prezentate în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO. Semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie", a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie, dar şi cei din învăţământul profesional şi tehnic, care intră în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie.

Știrea inițială

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită cu trei săptămâni, în acest an școlar, după evoluția nefavorabilă a pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației a decis ca vacanța să cuprindă sărbătorile pascale ale catolicilor și ortodocșilor, elevii urmând a sta acasă între 2 aprilie și 4 mai.

Însă, o nouă modificare a structurii anului școlar a fost decisă marți seara. Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, finalul semestrului II se decalează cu două săptămâni!

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Pentru că au fost introduse două săptămâni noi de vacanță în vacanța de primăvară, acestea vor fi recuperate în vară. Practic, anul școlar nu se va mai încheia, așa cum era programat, pe 18 iunie, ci două săptămâni mai târziu, pe 2 iulie.

Dar, potrivit surselor noastre, nu toți elevii vor încheia anul școlar pe 2 iulie. Excepție de la această decizie vor face:

- elevii clasei a VIII-a, cei care vor termina pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),

- elevii clasei a XII-a, cei care vor termina pe 18 iunie (în loc de 4 iunie) și

- învățământul profesional și tehnic, care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Așadar, vacanța de vară este mai scurtă cu două săptămâni. Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății urmează să apară în această seară, iar ordinul Ministerului Educației de modificare a structurii anului școlar urmează să apară miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.