Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - 'Transfugii' țin captiv Senatul

Senat

Începe oficial cursa pentru a doua funcție în statul român. Taberele politice mizează pe „transfugi” pentru a cuceri scaunul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că la începutul sesiunii parlamentare de toamnă, adică azi, va demisiona din fruntea forului, după ieșirea de la guvernare.

Noul președinte al Senatului are nevoie de majoritatea voturilor senatorilor, dar nicio grupare nu-și poate impune singură favoritul.

PSD este cel mai aproape de a-și instala un om în fruntea Senatului, cu 67 din cele 69 necesare. Surse din partid au zis STIRIPESURSE.RO că se negociază cu senatori ALDE, PMP și UDMR pentru a-și securiza fotoliul. Există momentan promisiuni, zic sursele citate, dar meciul încă nu este jucat.

În tabăra PNL-USR se mizează pe zvonurile potrivit cărora Pro România pregătește un transfer consistent de senatori de la PSD către partidul lui Victor Ponta. Doi senatori PSD au anunțat deja că trec la Pro România și se negociază cu încă 7-8, spun surse din Pro România pentru STIRIPESURSE.RO. Dacă Pro România va rupe din PSD, atunci opoziția începe să joace cu șanse mari funcția de președinte al Senatului.

Sunt o sumedenie de nume vehiculate: de la PSD - Robert Cazanciuc, Șerban Valeca, Nicolae Moga, Șerban Nicolae, Cristian Dumitrescu, Ecaterina Andronescu, de la PNL - Florin Cîțu, Alina Gorghiu. Nu este exclus să apară și un candidat din ALDE, zic surse din Senat pentru STIRIPESURSE.RO.

Surse din ambele tabere politice spun că va fi dificil de ajuns la un candidat care să formeze o majoritate și că ar putea să apară, din acest motiv, surprize mari.

Citește și: Softul STS o să numere voturile la prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.