Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Ziua cuțitelor lungi la PSD: strategia lui Dragnea

sah

În PSD se pregătește o nouă zi a cuțitelor lungi, iar victima va fi numărul 2 în partid, președintele executiv, Valeriu Zgonea. Liviu Dragnea pregătește o mutare de forță, care îi confere putere absolută asupra partidului.

Citește și: SURSE: Culisele INCENDIARE ale ședinței PSD

Surse din PSD ne-au explicat că în ședința Comitetului Executiv, Liviu Dragnea va adopta o poziție de neutralitate. El nu va propune excluderea lui Valeriu Zgonea, însă îi va lăsa pe colegii de partid să sară la gâtul președintelui executiv. În final, când lucrurile vor fi deja rezolvate, Dragnea va interveni și va lua act de voința liderilor PSD.

Cei din PSD îi vor da șansa lui Valeriu Zgonea să se ”căiască” pentru păcatele sale, dar dacă acesta va continua să își mențină poziția, atunci se va cere automat excluderea, ulterior fiind demarate procedurile pentru a-l schimba pe Zgonea și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Citește și: SURSE: Liderii PSD, propunere ȘOC pentru Valeriu Zgonea

Prin acest joc, Liviu Dragnea va ajunge să dețină controlul total în partid și, dacă se va pune problema unei retrageri din funcția de președinte, aceasta va fi una controlată. În ședința liderilor PSD, Dragnea nu a amintit despre o retragere, însă a făcut-o în fața presei. Întrebat de jurnaliști dacă mai rămâne lider al PSD după alegerile locale, Dragnea a spus că ”E puțin probabil”.

Pentru Dragnea cel mai fericit scenariu ar fi cel în care se retrage cu un PSD câștigător de alegeri locale, în special cu un PSD câștigător în Capitală. În acel moment, dacă s-ar retrage, Liviu Dragnea ar putea să o impună pe Gabriela Firea ca președinte al PSD, aceasta venind cu autoritatea de proaspăt ales primar al Capitalei.

Citește și: Liviu Dragnea anunță când va DEMISIONA din fruntea PSD

Cu Gabriela Firea lider al partidului, Dragnea va deveni ”tăticul spiritual” al partidului, adică omul care stă în umbră și aranjează lucrurile, iar explicațiile publice vor fi oferite de noul lider oficial al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.