Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Susţinătorii unirii României cu Republica Moldova cer să fie primiţi de Iohannis

romania-moldova

Membrii mişcării Tinerii Moldovei i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care îi cer să-i primească, la Cotroceni, 'cu o strângere de mână şi un cuvânt bun', duminică, în ultima zi a marşului pornit din Republica Moldova, informează vineri un comunicat de presă al Platformei Unioniste Acţiunea 2012. 

"Tinerii Moldovei au adresat o scrisoare deschisă către preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi către membrii Guvernului, parlamentarilor şi tuturor liderilor de partide de la Bucureşti, în care solicită să fie primiţi acasă. După ce au pornit pe jos din Chişinău spre capitala tuturor românilor şi au străbătut zeci de kilometri pe zi prin caniculă şi furtună, Tinerii Moldovei vor ca în România să fie primiţi ca orice membru al familiei, nu ca oaspeţi", se arată în comunicatul citat. 

Ei vor să fie primiţi duminică la Cotroceni, 'cu o strângere de mână şi un cuvânt bun' din partea şefului statului, Klaus Iohannis. 

Sâmbătă, la ora 10:00, mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului ar urma să refacă celebrele 'Poduri de Flori' de peste Prut. Participanţii la eveniment din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel, aflat la 20 km de Iaşi, spre România. 

"În semn de susţinere a demersului celor o mie de tineri plecaţi pe jos spre capitala tuturor românilor, la Bucureşti va avea loc o manifestaţie de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14:00, în Piaţa Universităţii", se mai menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.