Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de afterschooluri private riscă să fie închise. Gabriela Firea cere Guvernului 'să revizuiască de urgenţă acest ordin care îşi bate joc de copii'

Romania TV
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, cere Guvernului să revizuiască de urgenţă ordinul conform căruia unităţile private care desfăşoară în aceeaşi clădire activităţi de grădiniţă şi de afterschool trebuie să renunţe la una dintre ele, menţionând că în caz contrar ordinul va fi atacat în contencios administrativ.

"Solicit Guvernului să revizuiască de urgenţă acest ordin care îşi bate joc de copii, de părinţi şi de mii de unităţi de învăţământ din întreaga ţară! În cazul în care Guvernul nu va ţine cont de haosul pe care îl creează în educaţie şi condamnarea părinţilor care au copiii la afterschooluri private, voi vorbi cu toţi colegii mei social-democraţi şi vom ataca ordinul în contencios administrativ", a scris edilul general pe Facebook.

Ea a apreciat că prin acest ordin, Guvernul dă dovadă de "dispreţ faţă de zeci de mii de familii de români" care au copii de vârstă şcolară.

"Guvernul pune lacătul pe afterschoolurile private şi impune tuturor şcolilor condiţii imposibil de îndeplinit! Cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, Ordinul 1.456 din 25 august 2020 (publicat în MO pe 28 august!) privind normele de igienă din unităţile de învăţământ sabotează sistemul privat de afterschool. Unităţile private care au în aceeaşi clădire activităţi de grădiniţă şi de afterschool trebuie să renunţe la una dintre activităţi. Mii de familii care deja aveau copii înscrişi la afterschool rămân fără nicio opţiune cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar. Cele mai multe dintre aceste familii sunt în Capitală şi în alte mari municipii. Din cele 300-400 de afterschooluri private aflate în această situaţie, circa 250 se află în Bucureşti", a mai scris Firea.

Edilul general a adăugat că este vorba despre familii de tineri activi, în care ambii părinţi lucrează şi care s-au stabilit în zonele urbane, departe de domiciliul bunicilor, dar şi că măsura reprezintă "o bătaie de joc" pentru toate unităţile de acest tip care "au făcut investiţii şi au încheiat deja contracte cu mii" de părinţi.

"De asemenea, ordinul în cauză obligă toate unităţile de învăţământ din România să ia măsuri imposibil de implementat în cele doar câteva zile rămase până la începerea noului an şcolar", a precizat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.