Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de migranți protestează la granița dintre Mexic și Statele Unite, nemulțumiți de perioada lungă de așteptare pentru procesarea cererilor de azil

Classiarius
mexic politie police

Sute de migranți originari din America Centrală au blocat joi circulația pe un pod care face legătura între orașul mexican Matamoros și orașul american Brownsville, nemulțumiți de perioada lungă de așteptare pentru procesarea cererilor de azil în Statele Unite, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noi declarații făcute de Dan Barna! ‘ Am votat pentru claritate şi rezolvarea crizei’

Migranții se află de mai multe săptămâni în Matamoros, oraș mexican cunoscut pentru faptul că este controlat de către traficanții de droguri. Mulți dintre acești migranți așteaptă să fie audiați în instanță în Statele Unite pentru ca autoritățile americane să dedidă dacă le acordă sau nu azil. Până la audieri, însă, migranții sunt nevoiți să rămână pe teritoriul Mexicului, în baza unei politici americane numite Protocoalele de Protecție a Migranților (MPP).

Ca urmare a protestului, autoritățile americane au decis închiderea punctului de trecere a frontierei.

Mulți dintre migranți s-au declarat nemulțumiți de faptul că sunt obligați să stea pe teritoriul Mexicului până când instanțele americane se pronunță asupra solicitărilor lor, dar și de faptul că audierile în fața judecătorilor sunt amânate des.

Peste 51.000 de migranți au fost trimiși în Mexic în baza MPP. Cel puțin 8.000 dintre aceștia au fost trimiși la Matamoros, un oraș cu un nivel ridicat al violenței. Aceștia trăiesc în condiții precare în orașul mexican, adesea pe străzi și depind de ajutoarele voluntarilor pentru a se hrăni.

Citește și: Victor Ponta își ‘toarnă’ foștii colegi din PSD: ‘Am sute de mesaje în telefon’

Ei sunt nemulțumiți de incertitudinea referitoare la procesarea cererilor de azil, iar această incertitudine a fost sporită și de o decizie recentă a Curții Supreme a Statelor Unite, potrivit căreia autoritățile americane au dreptul să refuze acordarea de azil persoanelor care au trecut printr-o țară terță, cum ar fi Mexicul și nu au solicitat acolo azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.