Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de oameni evacuaţi şi sute de case inundate în judeţul Galaţi

METEO - PLOI - GALATI

Sute de oameni au fost evacuaţi şi sute de case au fost inundate în judeţul Galaţi în urma inundaţiilor cauzate de ploile torenţiale şi revărsarea râurilor Suhu şi Geru. Potrivit reprezentanţilor ISU Galaţi, 530 de persoane au fost evacuate din Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Schela şi Pechea, dar în tot judeţul sunt 17 localităţi afectate de ploile şi inundaţiile din ultima vreme.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea, a declarat pentru Agerpres că cea mai gravă situaţie se înregistrează la Pechea, unde au fost deja evacuate peste 250 de persoane, peste 100 de case sunt inundate, iar DJ 251 care străbate comuna şi face legătura cu municipiul Tecuci este inundat. Aici, apa atins în unele locuri chiar şi 1,5 metri. La Pechea se acţionează cu 40 de pompieri şi zece jandarmi dotaţi cu bărci. La Slobozia Conachi a fost spart controlat un dig şi au fost evacuate 60 de persoane din 28 de case, dintre cele 150 afectate. DN 25 s-a închis în zona localităţii Vameş. La Cuza Vodă sunt inundate 100 de case, şi au fost evacuate 200 de persoane, iar la Costache Negri, zece gospodării. Din localităţile Negrea şi Schela au fost evacuate 20 de persoane.

ISU Galaţi primeşte ajutor cu motopompe de mare capacitate de la Ciolpani, iar cu forţe, de la Călăraşi şi Ialomiţa, a mai precizat Petrica Paţilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.