Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane au participat la Maratonul organizat în parcul IOR, de Ziua Națională. Voluntarii CMN, parteneri ai evenimentului

sursa foto: pixabay
maraton

Peste 600 de persoane din mai multe țări au participat de Ziua Naţională la a XI-a ediție a Maratonului „1 Decembrie” în Parcul „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală, cunoscut şi ca Parcul IOR.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au fost, pentru al 3 an, parteneri ai evenimentului și au oferit produse pentru revigorarea participanților, conform basilica.ro.

Competiția a fost organizată de Elite Running și Ro Club Maraton și a fost sprijinită de Primăria Sectorului 3, fiind parte a proiectului „Educație prin Mișcare 2021”.

Startul s-a dat după intonarea imnului național, apoi s-a alergat pe un traseu amenajat pe aleile din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

La maraton au participat și cetățeni din Basarabia: „Suntem din Republica Moldova, din Chișinău și participăm pentru a doua oară la maratonul 1 Decembrie. Ne bucurăm de această atmosferă, de această vreme frumoasă cu soare, de lumea frumoasă și caldă”.

Evenimentul a avut ca principal scop promovarea alergării în aer liber și a unui stil de viaţa sănătos, precum și sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, a subliniat că la competiţie au participat alergători inclusiv din Republica Moldova şi Japonia.

„Faptul că au participat și frați ai noștri de peste Prut a adus o bucurie și mai mare pentru că am sărbătorit ziua Națională a României împreună. Am sprijinit acest eveniment cu produse care au ajutat alergătorii să se revigoreze atât în timpul curselor cât și la finalul acestora. Un eveniment care încurajează alergarea în aer liber, sportul, în general”.

„Noi, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale vom fi prezenți de fiecare dată când suntem invitați la astfel de evenimente care vin în sprijinul sănătății oamenilor”, a asigurat Dănuţ Prună.

Competiția a cuprins cinci curse distincte: maratonul de 1 Decembrie pe un traseu de 42 de km, semimaratonul de 21 de km, cursa de 11 km, cursa „Fotolii rulante” și cursa cetățenilor sectorului 3. După ce au trecut linia de sosire, participanţii au primit distincţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.