Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sute de persoane s-au întors în Coreea de Sud din China la bordul unei aeronave și au fost transportați în două centre de carantină

https://www.wsj.com
Pandemie, masuri, China

Sute de persoane s-au întors în Coreea de Sud din China la bordul unei aeronave și au fost transportați în două centre de carantină după ce cu o zi înainte au stârnit proteste vehemente din partea localnicilor, potrivit Reuters, potrivit Mediafax.

Cei 380 de sud-coreeni au fost transportați în două centre din orașele Asan și Jincheon din apropiere de capitala Seul, unde vor fi plasați în carantină.

Aeronava care i-a transportat pe cei evacuați din Wuhan, epicentrul focarului de coronavirus, a aterizat la Seul vineri dimineață.

De asemenea, Coreea de Sud a raportat alte cinci cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal, crescând la 11 numărul totat de cazuri confirmate, printre care se află și doi oameni care au venit din portul Qingdao din estul Chinei săptămâna trecută.

Măsura a atras critici dure din partea localnicilor care au aruncat cu ouă și au strigat injurii la adresa oficialilor locali care au intervenit pentru a-i calma pe manifestanți.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIMĂ ORĂ - Sunt vizate 27 de județe din România

Guvernul a anunțat că niciunul dintre cei evacuați nu au prezentat simptome înainte de plecare, dar o persoană nu s-a putut îmbarca din cauza febrei după ultima verificare pe aeroportul din Wuhan, în timp ce alte 18 au fost transportate la spital imediat după sosire, a declarat ministrul Sănătății, Kim Gang-lip.

”Alte 300 de persoane vor fi trimiși temporar în centre în care vor fi tratați și ținuți sub observație de personalul specializat pentru o perioadă de 14 zile fără a putea ieși afară sau să primească vizite”, a adăugat acesta.

În total, 720 de oameni vor fi evacuați vineri seară și transportați cu un alt avion la Seul după o discuție între autoritățile din cele două state, potrivit unui oficial al Ministerului de Externe sud-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.