Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taifunul Koinu lovește Taiwan cu ploi torențiale și vânturi puternice

Operation World
Taiwan

Ploile torenţiale şi vânturile puternice dezlănţuite de taifunul Koinu asupra Taiwanului au lăsat peste 200.000 de locuinţe fără electricitate şi au dus la rănirea mai multor persoane, au precizat joi autorităţile, potrivit DPA

Koinu se deplasează peste sudul Taiwanului, potrivit Central Weather Administration (CWA). Furtuna va continua să afecteze Taiwanul până vineri, când îşi va continua deplasarea către sud-estul Chinei, conform Agerpres.

Meteorologul Wu Wan-hua, din cadrul CWA, a declarat, cu prilejul unei conferinţe de presă, că o staţie de monitorizare din Lanyu, cunoscută şi sub denumirea de Orchid Island, situată în estul Taiwanului, a înregistrat miercuri o rafală record, cu o viteză de 95,2 metri pe secundă. Viteza rafalei depăşeşte recordul anterior de 89,8 metri pe secundă, înregistrat în 1984 în Lanyu.

Cel puţin 190 de persoane au fost rănite în accidente, potrivit Centrului pentru intervenţii de urgenţă. Autorităţile locale au raportat 1.719 accidente, care includ peste 900 de arbori şi indicatoare doborâte.

În presa locală au apărut imagini cu linii de înaltă tensiune prăbuşite în regiuni afectate din sudul şi estul Taiwanului. Unele construcţii precare s-au prăbuşit.

Multe şcoli şi birouri au fost închise joi, iar peste 220 de zboruri internaţionale şi interne au fost anulate. Serviciile feroviare din zonele muntoase sau regiunile predispuse la indundaţii din estul Taiwanului au fost suspendate. Serviciile de transport cu feribotul care leagă insula principală Taiwan de insuliţele din larg au fost suspendate până joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.