Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taiwanul a intervenit de urgență cu avioane: Două nave rusești au fost depistate în coastele de Est

nave rusia

Taiwanul a reperat două nave de război ruseşti în largul coastei sale de est marţi şi şi-a trimis propriile avioane şi nave pentru a asigura supravegherea acestora, a indicat Ministerul Apărării din insulă, potrivit Reuters şi AFP, notează Agerpres.

Cele două fregate au navigat în direcţia nordică în largul coastei de est a Taiwanului şi apoi "au plecat din zona noastră de răspuns" în direcţia sud-est, în largul oraşului-port Suao, unde se află o importantă bază navală taiwaneză, subliniază ministerul într-un comunicat publicat marţi seara târziu.

Conform textului, navele ruseşti au fost detectate în jurul orei locale 23:00 (15:00 GMT).

Armata taiwaneză a trimis avioane şi nave pentru supravegherea fregatelor ruseşti şi a activat sisteme de rachete de la ţărm, a adăugat instituţia de apărare din Taipei, fără a oferi alte detalii.

Dacă Taiwanul raportează aproape zilnic prezenţa unor nave chineze în apropierea apelor sale, prezenţa fregatelor ruseşti este neobişnuită, notează AFP.

Agenţia rusă de presă Interfax a relatat marţi că un detaşament de nave din cadrul Flotei ruse din Pacific a intrat în sudul Mării Filipinelor după ce a traversat Marea Chinei de Sud pentru a îndeplini sarcini în cadrul unui marş maritim de lungă distanţă.

Navele au efectuat mai multe exerciţii, între care "simularea unei bătălii navale pentru respingerea unui atac cu rachete din partea unui inamic fictiv pe mare", conform Interfax.

La fel ca SUA, principalul aliat al Taiwanului, şi multe alte ţări europene, Taipeiul a impus sancţiuni împotriva Rusiei după invazia în Ucraina, în special în ceea ce priveşte exporturile de componente pentru calculatoare şi maşini, un sector în care insula excelează.

Taiwanul, guvernat democratic, pe care China îl consideră drept parte a propriului teritoriu, a semnalat cu regularitate în ultimii trei ani că nave de război şi avioane chineze operează în jurul insulei, în timp ce Beijingul încearcă să îşi afirme pretenţiile teritoriale, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.